Profitul Renault, in scadere cu 12 la suta

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 15:03154 citiri
Profitul Renault, in scadere cu 12 la suta
Foto: Arhiva

Profiturile Renault au scazut cu 12 la suta in primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similara din 2012, din cauza reducerii vanzarilor pe piata europeana.

Vanzarile au scazut la 8,27 de miliarde de euro, fata de 9,37 de miliarde de euro cu un an inainte, relateaza Bloomberg.

Livrarile de masini ale producatorului francez au scazut cu 12 la suta in Europa, oficialii companiei estimand o reducere a pietei auto de pe batranul continent cu 5 la suta in acest an, fata de estimarea precedenta, de 3 procente.

In schimb, vanzarile in regiunea Eurasia, inclusiv fostele state sovietice, au crescut cu 21 de procente. In Orientul Mijlociu si Africa, vanzarile s-au majorat cu 9,1 la suta, iar in Asia - Pacific au urcat cu 3,8%.

Pe continentele americane, vanzarile au scazut cu 8 procente, Brazilia inregistand o scadere de 19 la suta, din cauza inchiderii unei fabrici.

Renault nu este singurul producator auto cu probleme in Europa, Ford anuntand, la randul sau, pierderi masive in aceasta regiune.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News