O romanca, noul director al singurului centru de incercari auto din tara

Joi, 26 Iulie 2012, ora 17:331769 citiri
O romanca, noul director al singurului centru de incercari auto din tara
Foto: Renault Technologie Roumanie

Noul director al Centrului Tehnic Titu este, incepand cu luna iulie 2012, Anica Muntean, un manager roman cu peste 23 de ani de experienta in ingineria auto din Romania.

Anica Muntean a preluat functia de la Fabrice Jouanny si este al doilea manager local care inlocuieste un francez intr-o pozitie de conducere in cadrul RTR, dupa Sorin Buse, numit Director General RTR in 2010, se precizeaza intr-un comunicat al Renault Technologie Roumanie.

Inaugurat in 2010, Centrul Tehnic Titu, singurul centru de incercari auto din Romania, cuprinde zeci de bancuri de testare si 32 de km de piste, destinate incercarii vehiculelor si componentelor. Parte integranta a Renault Technologie Roumanie, centrul are ca misiune testarea si validarea vehiculelor din gama Entry (M0) a grupului Renault.

"Centrul Tehnic Titu este un instrument extraordinar pentru ingineria din Romania si sunt onorata sa conduc singurul centru de incercari auto din Romania si din regiune. Am gasit aici un centru perfect functional, tehnologie de testare de ultima ora si echipe de inginerie profesioniste. Misiunea mea la Titu este optimizarea performantei centrului si dezvoltarea lui", a declarat Anica Muntean.

Dupa venirea Renault in Romania, Anica Muntean a preluat in 2001 conducerea serviciului de metode montaj, iar in 2004 functia de sef departament inginerie montaj. In 2008, a preluat postul de Director Inginerie Vehicul Descentralizata, care coordoneaza activitatea de asistenta tehnica pentru fabricatie la Mioveni, fiind prima femeie din fruntea unei directii de inginerie din Romania si singura femeie care conducea un departament de acest tip in Grupul Renault la nivel mondial.

Din septembrie 2011, Anica Muntean a fost Director Tehnic al Centrului Tehnic Titu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News