Mutare surprinzatoare in F1. Un pilot cu nume de legenda revine pe circuit

Marti, 23 August 2011, ora 12:09 3002 citiri
Bruno Senna

Echipa Renault F1 a efectuat o mutare surprinzatoare cu doar cateva zile inaintea Mareului Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps, inlocuindu-l pe germanul Nick Heidfeld cu brazilianul Bruno Senna.

Abandonurile din Germania si Ungaria, ultimele doua curse desfasurate inaintea pauzei de vara, au fost decisive pentru soarta neamtului, care si-a pierdut astfel postul de pilot titular in favoarea nepotului legendarului Ayrton Senna, anunta BBC.

In varsta de 34 de ani, Heidfeld a fost adus de Renault pentru a-l inlocui pe Robert Kubica, accidentat intr-un raliu, dar prestatia sa a fost dezamagitoare, singura performanta notabila fiind podiumul obtinut in Malaezia.

De cealalta parte, Bruno Senna revine in Marele Circ dupa ce in 2010 a concurat pentru modesta echipa Hispania Racing fara a obtine vreun punct in cele 18 starturi.

Trebuie sa mentionam ca mutarea efectuata de Renault este importanta si din punct de vedere financiar, grupul francez inlocuind un pilot platit cu unul care aduce cateva milioane de dolari in cont.

Marele Premiu al Belgiei, prima cursa care va marca revenirea lui Bruno Senna in Formula 1, este programata duminica, 28 august.

C.F.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News