La Renault o sa se fabrice Nissan si Mercedes

Colaborator:Alexandra Ion
Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 12:463753 citiri
La Renault o sa se fabrice Nissan si Mercedes
Foto: Le Point

Se petrece o adevarata revolutie in domeniul industriei de automobile. Restructurarea industriala si potentialul excelent pe care il are, dar si capacitatea de productie combinata a fabricilor Renault, Peugeot si Citroen fac posibila relocarea productiei Nissan si Mercedes-Smart in Franta, pe liniile Renault.

Fabricile de automobile din Franta ar urma sa inchida mai multe linii de productie, ceea ce implicit presupune pierderea a cel putin 7.500 de locuri de munca, pana in 2016.

Se pare ca problema se poate solutiona intr-un mod neasteptat in urma discutiilor dintre Nissan si Renault. Nissan este interesata de liniile de productie franceze, iar decizia de a produce Nissan in fabricile franceze este mai mult decat posibila, daca societatea o sa beneficieze de sustinerea si cooperarea sindicatelor care trebuie sa accepte conditiile de competitivitate impuse de Nissan, scrie Le point.

Producatorul francez, care detine 43,4% din Nissan, a raportat un declin de 6,3% din vanzarile sale globale in 2012, ca efect al crizei economice generale din Europa.

Negocieri similare se duc intre Renault si Mercedes, dar conditiile sunt mult mai stricte. Mercedes este interesat de liniile tehnologizate din fabricile Renault pentru Smart si este tentat de mana de lucru mai ieftina din Franta.

Pana la concretizarea acestor proiecte, Renault a inghetat angajarile si bonificatiile si negociaza cu sindicatele planul de reduceri de locuri de munca.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii