Impasibil in fata crizei, Renault investeste si lanseaza Clio IV

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 16:06
2878 citiri
Impasibil in fata crizei, Renault investeste si lanseaza Clio IV
Foto: Arhiva

Renault joaca tare. Intr-un moment cand criza inca nu s-a sfarsit, compania investeste inca o jumatate de miliard de euro, pentru lansarea de noi modele la uzinele din Flins (in Franta, pe Sena) si in Turcia.

Productia noului Clio IV va incepe in luna iulie, iar comercializarea se preconizeaza in octombrie, cu perspectiva unei capacitati de pana la 400.000 de vehicule pe an, informeaza La Tribune.

Desi costul investitiei este impresionant, Renault precizeaza ca a limitat cheltuielile numai la ceea ce este strict necesar si performant, actualele costuri fiind mai reduse decat cele ale precedentului model, Clio III, care s-au cifrat atunci la 950 de milioane de euro, respectiv aproape dublu.

Renault a informat recent presa asupra caracteristicilor tehnice ale noului model. Se va mentine lungimea vechiului Clio III, de 4,05 m, dar greutatea totala va scadea cu 100 kg. Este prevazut un arsenal "high tech" impresionant, cu conectare la peste 50 aplicatii.

In ce priveste motorul, sunt proiectate patru variante:

a) un motor de 3 cilindri, 0,9 litri, 90 CP, alimentat cu benzina.

b) un diesel de 1,4 litri, 75 CP.

c) varianta turbo, de 115 CP, care va fi lansata ulterior.

d) varianta turbo diesel de 90 CP, disponibila chiar din octombrie.

Toate variantele sunt proiectate cu grad minim de poluare, care se va incadra sub 80 grame CO2 pe kilometrul rulat.

Viitorul Clio IV isi va face loc pe piata in conditii grele concurentiale. Va avea un rival chiar in cadrul firmei mama, stiind ca predecesorul sau, Clio III, a fost cotat in anul 2011 ca fiind a patra masina mica de mare succes la vanzari in Europa, dupa Volkswagen Polo, Ford Fiesta si Opel Corsa.

Prin strategia comerciala a firmei, noul model intentioneaza sa castige piata nu atat cu preturi scazute, cat cu performantele tehnice de care tine cont un segment din ce in ce mai mare de clienti.

Deci Clio IV se va adresa unui public cu pretentii. Referindu-se la cei care doresc automobile mai ieftine, directorul general al grupului, Carlos Tavares, a precizat ca si acestia au motive sa fie satisfacuti din toate punctele de vedere, achizitionand automobile "Dacia".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#Renault Clio IV, #Renault lansare Clio , #Renault Clio