Guvernul francez cere schimbarea managementului Renault

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 17:381026 citiri
Guvernul francez cere schimbarea managementului Renault
Foto: AFP

Reprezentatii guvernului francez, care detine 15 la suta din Renault, au declarat ca persoanele responsabile de scandalul privind spionajul industrial din cadrul producatorului auto trebuie concediate.

"Daca s-au facut greseli, cei responsabili trebuie sa plece, daca gravitatea greselilor lor justifica acest lucru", a declarat Christine Lagarde, ministrul Finantelor din Franta, citata de AFP.

La randul sau, ministrul de Interne, Eric Besson, a declarat ca Renault trebuie sa decida daca directorul executiv, Carlos Ghosn, isi va pastra pozitia, insa, in orice caz, stilul de management al companiei trebuie schimbat. In timpul sedintei consiliului director de luni, Ghosn trebuie sa prezinte un plan de reorganizare.

Potrivit presei franceze, directorul de operatiuni, Patrick Pelata, cel responsabil de probleme legale, Christian Husson, si directorii de HR si securitate si-ar putea da demisia, dupa sedinta de luni.

In luna ianuarie, Renault a concediat trei manageri, pe care i-a acuzat de vanzarea unor tehnologii pentru masini electrice.

Insa, in martie, conducerea companiei si-a cerut scuze, dupa ce s-a aflat ca nu exista nicio dovada clara si ca sursa acestor acuzatii ar fi putut fi, de fapt, adevaratul fraudator.

Renault si partenerul sau japonez Nissan au investit patru miliarde de euro intr-un program de dezvoltare a unor masini electrice, primele urmand a fi lansate in 2014.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News