Guvernul a aprobat garantarea imprumutului pentru Renault

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 22:06 937 citiri

Executivul a adoptat, miercuri, un memorandum prin care si-a dat acordul de principiu pentru aprobarea mandatului de negociere privind emiterea garantiei guvernamentale de 80% din valoarea imprumutului de 83 de milioane de euro, pe care compania Renault urmeaza sa-l contracteze de la Banca Europeana de Investitii, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de guvern.

El a precizat ca Executivul a dat acordul de principiu privind garantia pentru Renault, care are nevoie de bani pentru a finanta investitia de la Centrul tehnic Titu, se afirma intr-un comunicat remis Ziare.com.

Primul-ministru a declarat ca, in perioada urmatoare, Guvernul va mai veni cu un pachet de garantii guvernamentale pentru alte industrii strategice si pentru sprijinirea unor domenii 'cu efect multiplicator in economie', in sensul ca ar crea locuri de munca si ar genera impozite si taxe ce se platesc la bugetul de stat.

Companiile trebuie sa indeplineasca criteriile prevazute de Uniunea Europeana, si anume sa prezinte siguranta ca garantiile se vor recupera de catre statul roman, a spus seful Executivului.

'Nu se acorda garantii daca nu exista o siguranta ca aceste firme au posibilitatea sa-si plateasca la timp ratele pe care le au, una dintre conditii fiind ca societatea respectiva sa nu faca parte din niciun proces de restructurare sau procedura falimentara. Numai ca o garantie ca aceste investitii se realizeaza si statul roman doar garanteaza si nu plateste in locul companiei ratele pe care agentul economic le contracteaza', a precizat Emil Boc.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News