Executivul cere Renault sa utilizeze creditul BEI doar pentru centrul din Titu

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 18:06 450 citiri

Guvernul condus de Emil Boc va cere producatorului francez de automobile Renault sa utilizeze imprumutul contractat de la BEI cu garantia statului doar pentru centrul tehnic din Titu.

Mai mult, sa achite o prima de risc anuala de 0,55% din suma garantiei, de 66,6 milioane euro, spun surse apropiate negocierilor.

Potrivit acestora, Garantia va fi acordata dupa ce autoritatile vor evalua capacitatea constructorului auto de a rambursa imprumutul din surse proprii, pentru a limita riscurile de executare a garantiei suverane, informeaza Mediafax.

"Din analiza costurilor estimate aferente finantarii BEI , care indica o maturitate a imprumutului de 7 ani, cu rambursare semestriala si o dobanda de 6% pe an, rezulta ca Renault va avea capacitatea sa ramburseze creditul garantat de stat", sustin sursele citate de Mediafax.

Tot pentru centrul tehnic de testari din Titu, Executivul a acceptat deja acordarea unei subventii de 28,1 milioane euro pentru intervalul 2008-2010.

Lucrarile la centrul din Titu au inceput in septembrie 2008 si ar urma sa fie incheiate pana la sfarsitul anului viitor, primele teste de motoare putand fi efectuate incepand cu luna martie 2010.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News