Director Renault: Romania este a doua tara a "planetei" grupului francez

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 12:012554 citiri
Director Renault: Romania este a doua tara a "planetei" grupului francez
Foto: Arhiva

Directorul comercial al grupului Renault in Romania, Thomas Dubruel, a asigurat ca investitiile grupului francez in tara noastra vor continua si a prezentat beneficiile si impactul pe care l-a avut grupul francez pentru industria auto autohtona.

"Investitiile Renault din Romania continua si in 2012, acestea ridicandu-se la 250 milioane de euro. In plus, se va realiza o linie robotizata de presa de mare tonaj, dublarea capacitatii turnatoriei de aluminiu, dar si cresterea cu 30% a capacitatii de productie a cutiilor de viteze", a declarat directorul comercial al grupului Renault in Romania, Thomas Dubruel, la conferinta "Mediafax - about auto industry", care are loc miercuri.

El a sustinut ca Dacia a devenit o marca internationala, odata cu fabricarea noului model Lodgy in Tanger, care se face in parteneriat cu uzinele si distribuitorii din tara noastra.

Potrivit lui Dubruel, Romania este a doua tara a "planetei" Renault, dupa Franta, deoarece la Pitesti se afla cea mai mare uzina de vehicule a grupului din Europa, cea mai mare platforma logistica a Renault, a doua cea mai mare uzina mecanica a grupului, unde se fabrica cutii de viteze si sasiuri.

In plus, in tara noastra s-a creat cel de-al doilea centru de inginerie si unicul centru de proiectare si fabricare a matritelor din grup. De asemenea, in Romania, se afla cea mai mare magazie de piese Dacia din lume.

Investitia producatorului francez in Romania a avut un impact puternic, atat pentru Renault, cat si pentru economia si dezvoltarea industriei auto, considera reprezentantul companiei.

Grupul are peste 800 de furnizori in toata tara, a inregistrat 1,25 miliarde de euro din achizitii, in 2011, a creat pana in prezent 130.000 de locuri de munca si 95 puncte de vanzare Dacia.

Marca romaneasca a devenit una de real succes la nivel international, deoarece a vandut peste 340.000 de unitati, dintre care aproape 300.000 de unitati reprezinta exporturile.

Renault a contribuit si la economia tarii noastre, cifra de afaceri a grupului in Romania fiind de 3,9 miliarde de euro, adica 3% din PIB.

"Am reusit sa cream o gama Dacia moderna si internationala, care se comercializeaza la nivel mondial, aducand astfel contributia Romaniei la proiectele internationale ale Grupului Renault", a conchis Dubruel.