Ce veste proasta are Renault pentru Rusia

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 11:033733 citiri
Ce veste proasta are Renault pentru Rusia

Renault a inghetat planurile privind construirea de utilitare in parteneriat cu producatorul rus de camioane ZIL, din cauza deprecierii rublei, a declarat un purtator de cuvant la companiei franceze.

ZIL a semnat anul trecut un acord preliminar pentru asamblarea de utilitare Fiat si Renault la o fabrica din Moscova, a precizat la acel moment o sursa apropiata companiei ruse, relateaza Reuters.

Aici urmau sa fie asamblate 50.000 de vehicule, din care 25.000 de modele Renault Master si 25.000 de modele Fiat Ducato, incepand cu 2014.

"Renault se afla in negocieri cu ZIL in vederea construirii de vehicule comerciale usoare. Ca urmare a deprecierii rublei, Renault a inghetat acest proiect" si incearca sa gaseasca o solutie pentru a face proiectul profitabil, a spus o purtatoare de cuvant a Renault.

Ford suspenda productia la fabrica din Rusia si concediaza masiv

Declinul rublei este avantajos pentru companiile care asambleaza masinile in Rusia si cumpara majoritatea componetelor de pe piata locala, vehiculele lor fiind mai competitve comparativ cu cele importate.

Pe de alta parte, se asteapta ca efectele negative ale instabilitatii politice asupra increderii consumatorilor sa afecteze toti producatorii auto din Rusia.

Rubla s-a depreciat in acest an cu aproape 8% in raport cu dolarul american, pe fondul deteriorarii relatiei dintre Rusia si Ucraina, dupa ce Moscova a anexat Crimeea. De la inceputul anului 2013, rubla a scazut cu 18%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Musafir
rank 5
au fost anuntati sa-si retraga business si banii