Ce mari companii mai fac angajari in Romania

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 08:35 3425 citiri

In ciuda crizei, marile companii investesc in continuare in Romania. Printre acestea se numara ProcterGamble, Renault si Ford.

De exemplu, ProcterGamble a angajat 250 de persoane si va mai recruta inca 50 pentru noua fabrica de la Urlati. Aici, peste 10.000 de persoane si-au depus CV-ul in speranta ca vor fi angajate la fabrica de sampoane si produse de ingrijire a Procter Gamble (PG) de la Urlati, din judetul Prahova.

In medie, cate 33 de oameni au concurat pe fiecare din posturile puse la bataie, de electricieni, mecanici, chimisti si cu experienta in domeniul automatizarii, anunta Gandul.

Jumatate din noua echipa urmeaza sa fie din regiunea Prahova - Urlati, iar varsta va fi cuprinsa intre 18 si 50 de ani. La noua fabrica, 5% din personal este venit din strainatate, in timp ce peste 40% dintre angajati sunt femei.

La randul sau, Renault inaugureaza Centrul de Incercari de la Titu, unde vor lucra 300 de angajati pana la finele anului, iar pana la sfarsitul lui 2011, 400 de angajati.

Centrul va fi cel mai mare si singurul din Europa de Est si al doilea din Europa dupa cel din Franta si i-a costat pe francezi 166 milioane de euro, dintr-un total de peste 450 milioane de euro - investitia totala pe termen lung a Grupului in Renault Technologie Roumanie.

Si americanii de la Ford isi vor mari, in primavara, echipa de la Craiova, de la 3.500 de angajati acum la 7.000 in urmatorii ani.

Si unele companii IT straine din Romania fac recrutari, cum este cazul Microsoft, Amazon si Oracle si, in anumite cazuri, ajung sa concureze cu firme din industria auto, in goana dupa programatori.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News