A dat in judecata Renault dupa ce masina noua i-a luat foc

Luni, 06 Iulie 2009, ora 13:22 1860 citiri

Un bucurestean a dat in judecata Renault Nissan Romania pentru ca, dupa ce masina i-a luat foc la o saptamana dupa ce a cumparat-o, firma renunta sa-i dea o alta masina in schimb.

In luna mai, Constantin Tica a dat 11.000 de euro pentru un Renault Megane Prima si, dupa numai o saptamana de rulaj, masina i-a luat foc. Potrivit Evenimentului Zilei, reprezentantii firmei sustin ca masina poate fi reparata si nu prezinta urme de incendiu.

Proprietarul ghinionist povesteste insa cum, aflat in mers, a observat cum de sub capota masinii a inceput sa iasa fum. Colac peste pupaza, si usa soferului era blocata, omul neputand sa o deschida decat din exterior.

A chemat pompierii, care au stins focul, dupa ce el folosise deja trei extinctoare si nu reusise. Ajuns la service cu masina, "specialistii" i-au spus ca este vorba despre supraincalzirea ambreiajului, dar masina este functionala.

Directorul service-ului, Adrian Rusea, a apreciat ca a fost vorba de o proasta utilizare a masinii. "O abordare absurda, avand in vedere ca am mers doar 160 de km cu ea", se plange Constantin Tica.

In fata deciziei angajatilor Renault Nissan Romania, el a decis sa dea in judecata firma. S-ar putea insa sa fi facut degeaba demersul, avand in vedere ca, potrivit Protectiei Consumatorului, firma este obligata sa-i dea un autoturism nou numai in cazul in care se dovedeste ca cea care a luat foc a avut un viciu ascuns.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News