Renate Weber: E o minciuna ca vom fi dati afara din ALDE Europa

Vineri, 03 Mai 2019, ora 11:53 5657 citiri
Foto: Facebook/Renate Weber

Eurodeputatul Renate Weber, candidat la un nou mandat in Parlamentul European, sustine ca nu se pune problema ca ALDE Romania sa fie data afara din ALDE Europa.

Renate Weber a fost intrebata la RFI Romania cum le va explica alegatorilor in campanie ca ALDE Europa vrea sa excluda ALDE Romania din familia europeana.

"Le explic ca aceasta este pur si simplu o minciuna, pentru ca faptul ca il avem pe domnul Guy Verhofstadt, care este in campanie electorala personala pentru propriile lui interese, deci faptul ca il avem pe dansul cu niste declaratii total neadevarate nu inseamna ceea ce dvs. tocmai ati spus, faptul ca avem un partid gen NEOS (liberalii austrieci-n.red.), care nici nu stiu daca va trimite macar un singur deputat, care cere acest lucru nu inseamna ca aceasta este vointa ALDE", a spus eurodeputatul.

Weber a insistat ca formatiunea romaneasca nu va fi excluda din ALDE Europa.

"Am fost prezenta la intalnirile ALDE Europa si la Congres si la Conventie, am avut pana si un vot in sensul acesta si cei mai multi, imensa majoritate a colegilor nostri, au sustinut sus si tare ca acestea sunt absolut niste chestiuni in nota electorala, pe care le fac unii si altii acum, dar sub nicio forma nu se pune problema ca ALDE Romania sa fie data afara din ALDE Europa", a punctat ea.

Amintim ca in aprilie Guy Verhofstadt a anuntat ca a exclus din grupul parlamentar pe care il prezideaza partidul lui Calin Popescu Tariceanu si a cerut ALDE Europa sa procedeze la fel, de urgenta.

"Din pacate, situatia din Romania continua sa regreseze. Grupul ALDE a decis la inceputul lunii aprilie sa excluda ALDE Romania. Asteptam ca si partidul ALDE sa urmeze aceasta decizie si sa excluda oficial ALDE Romania din familia noastra politica, cat de curand posibil", a anuntat atunci Verhofstadt, pe contul de Twitter.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com