Renate Weber: Sa nu avem comportament de copii de gradinita in relatia cu Olanda

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 11:22 1765 citiri
Foto: Arhiva

Pozitia presedintelui Traian Basescu privind boicotarea legumelor olandeze de catre romani este un comportament de "copii razgaiati, de gradinita", considera europarlamentarul PNL, Renate Weber.

Ea a declarat la Rfi ca "daca o tara si un Guvern se incapataneaza, orice argument rational i-ai aduce nu-l poate convinge", aluzie la pozitia intransigenta a Olandei, care nu vrea Romania si Bulgaria in Spatiul Schengen.

Renate Weber crede ca "la nivelul autoritatilor romane, lucrurile ar fi trebuit sa fie tratate diferit.

Comportamente din acestea de copii de gradinita, razgaiati, precum a presedintelui Romaniei si a nu stiu carei eurodeputate olandeze, sa nu mai cumparam legumele olandeze... boicotam in felul acesta... astea nu au cum sa ne faca bine. Dincolo de faptul-si asta e adevarata ironie-sa stiti ca fermierii si cultivatorii olandezi chiar au folosit probabil mana de lucru romaneasca, pentru a face acele legume si ei sigur sustin aderarea noastra. Deci, repet, comportamente de tipul acesta sunt inacceptabile".

Europarlamentarul liberal spune ca oficialii romani ar fi trebuit sa faca lobby in Olanda, pe canalele oficiale, "nu ratoindu-se prin presa".

"O tara are autoritatile necesare, are Minister de Externe si Minister de Interne. Ei, pe canalele acestea ar fi trebuit ei de fapt, nu ratoindu-se prin presa, ci pe canalele acestea ar fi trebuit sa aiba discutii cu toti din Olanda, cu toti participantii in coalitia de guvernare, inclusiv cu sustinatorii din Parlament ai acestui partid extremist. Acolo ar fi trebuit sa vina cu argumente", afirma Renate Weber.

Citeste mai multe despre Renate Weber: Sa nu avem comportament de copii de gradinita in relatia cu Olanda pe RFI.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com