Renate Weber condamna "telejustitia" din Romania si cere condamnari

Joi, 10 Februarie 2011, ora 12:51 1378 citiri

Europarlamentarul PNL Renate Weber comenteaza arestarile de la frontierele tarii si deplange faptul ca "nu mai urmeaza sezonul urmator, care ar trebui sa fie sezonul din instanta de judecata".

"Orice actiune de curatenie este binevenita. Sigur, ar fi fost preferabil sa fi avut loc acum zece ani, acum cinci ani, acum doi ani si asa mai departe, dar faptul ca se intampla acum e bine ca se intampla, cu conditia sa nu fie din nou un episod in telejustitia noastra, deci cu conditia ca ancheta sa mearga evident pana la toti cei care sunt in spatele acestei incredibile formule de trafic de tot felul si mita din vamile din Romania, deci sa se ajunga pana la ultimii responsabili si evident, sa avem pana la urma hotararile judecatoresti in aceste cauze", explica euro-parlamentarul liberal la RFI.

Weber deplange lipsa condamnarilor in astfel de cazuri : "Din pacate, noi ne oprim la telejustitie, episodul unu, doi, trei si nu mai urmeaza sezonul urmator, care ar trebui sa fie sezonul din instanta de judecata".

Deputatul european sugereaza ca Franta, Germania si Olanda au dreptate cand critica Romania pentru problemele privind coruptia. "Dupa ce se vede ca se intampla in Romania astazi, toti cei care au spus din diferite cancelarii ca Romania nu ar trebui sa fie in Spatiul Schengen, pentru ca, iata, nu-si poate controla cum trebuie frontierele se pare ca au avut mare dreptate. Daca pana la urma, pretul unei curatenii in Romania, dar curatenie adevarata este sa se mai amane intrarea tarii in Schengen, cred ca merita sa platim pretul asta", conchide Renate Weber.

Citeste mai mult despre Renate Weber condamna "telejustitia" din Romania si cere condamnari pe RFI.ro

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com