Renate Weber cere CE o reactie la restrictiile impuse romanilor de Spania

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 15:35 1528 citiri

Eurodeputatul PNL Renate Weber a trimis sambata o scrisoare catre Comisia Europeana prin care solicita o reactie fata de masura anuntata de Spania privind introducerea de restrictii temporare pe piata muncii pentru lucratorii din Romania.

Weber, care este coordonator al grupului ALDE din Comisia de libertati civile, justitie si afaceri interne din PE, apreciaza masura drept una "vadit discriminatorie la adresa cetatenilor unui stat membru UE" si avertizeaza ca aceasta masura creaza un "precedent periculos la nivelul Uniunii".

In scrisoare, Weber solicita CE sa precizeze daca apreciaza ca exista motive suficient de intemeiate pentru a se impune restrictii pe piata muncii spaniole cetatenilor europeni, sa reactioneze la caracterul discriminatoriu al masurii, care e adresata doar romanilor. In plus, europarlamentarul PNL cere CE sa precizeze daca apreciaza ca un stat membru al UE care a liberalizat piata muncii poate reintroduce restrictii, fara ca acest lucru sa insemne "o grava incalcare a libertatii de miscare in UE". Nu in ultimul rand, liberala solicita Comisiei sa precizeze ce intentioneaza sa intreprinda in legatura cu aceasta masura.

Scrisoarea a fost trimisa catre presedintele CE, Jose Manuel Barroso, catre Comisarul european pentru ocupare, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor, dar si Comisarului european pentru justitie, Viviane Reding si Comisarului european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com