Ludovic Orban anunta inceperea procedurii de revocare a Avocatului Poporului: "In cel mult doua saptamani, comisiile juridice vor trimite un raport plenului"

Marti, 16 Februarie 2021, ora 12:33 3147 citiri
Liberalii vor revocarea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului/Foto: Gov.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a anuntat marti, 16 februarie, ca a fost initiata procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, precizand ca in cel mult doua saptamani comisiile juridice urmeaza sa analizeze aceasta solicitare si sa prezinte un raport care sa fie transmis plenului.

Ludovic Orban a declarat ca aceasta procedura a fost inceputa in legislatura trecuta de catre grupurile parlamentare ale PNL, dar nu a fost trimisa spre comisiile juridice.

"Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedura care in legislatura trecuta a fost demarata de grupurile parlamentare ale PNL, solicitarea grupurilor parlamentare formulata in legislatura trecuta nu a fost trimisa spre comisiile juridice. Birourile Permanente Reunite au refuzat sa deruleze procedurile din legea Avocatului Poporului si procedurile regulamentare.

La baza sesizarii se afla atat vechea sesizare a grupurilor parlamentare ale PNL, cat si o sesizare depusa de colegul meu deputatul Florin Roman, care a fost insusita si sustinuta si de grupurile parlamentare din Camera si Senat ale USR-PLUS si ale PNL. Urmeaza ca in termen de doua saptamani cel mult comisiile juridice sa analizeze aceasta solicitare, sa prezinte un raport care sa fie transmis plenului", a afirmat Ludovic Orban.

Deputatul PNL Cristian Bacanu, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, a dezvaluit marti, 15 februarie, ca in cadrul institutiei Avocatul Poporului se afla directori care incaseaza la salariu un spor de 2.500 de lei pentru ca ar lucra "in praf". "Este unul din multele sporuri, platite din bani publici luati de la investitii in infrastructura, in sanatate, in educatie si in alte domenii vitale, cu care PSD si-a cumparat linistea si si-a imbuibat camarila de partid", precizeaza Bacanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com