Avocatul Poporului, despre posibilitatea ca angajatorii sa le ceara salariatilor sa se vaccineze: "Nu-si gaseste sub nicio forma suport in legislatia noastra"

Duminica, 14 Martie 2021, ora 20:40 2517 citiri
Renate Weber, Avocatul Poporului FOTO: Octav Ganea, Inquam

Avocatul Poporului, Renate Weber, afirma ca niciun angajat nu poate fi conditionat de angajator sa se vaccineze impotriva COVID-19. Ea sustine ca ideea unui angajator de a le cere angajatilor sa se imunizeze sau sa prezinte periodic teste negative pentru infectia cu SARS-CoV-2 este "dincolo de lege".

"Aceasta este o cerinta care nu-si gaseste sub nicio forma suport in legislatia noastra actuala. Cata vreme vaccinarea este o chestiune absolut bazata pe consimtamantul persoanei, a impune astfel de conditii este categoric, categoric nu ca excesiv, este dincolo de lege. Acum, intrebarea e cati dintre cei care sunt in astfel de situatii vor avea curajul sa-si dea angajatorii in judecata, pentru ca daca este un angajator privat, nici nu exista alta solutie", a declarat Renate Weber duminica seara, la Antena 3.

Ea a dat ca exemplul institutia Avocatului Poporului, unde personalul nu a fost obligat sa se vaccineze, singurii care s-au imunizat fiind cei care au dorit.

Weber a afirmat de asemenea ca institutia pe care ca o reprezinta a primit un numar mare de petitii din partea unor oameni care s-au plans ca, dupa o perioada de izolare din cauza COVID-19, au fost obligati de angajator sa prezinte un test negativ pentru SARS-CoV-2, facut pe banii angajatilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News