Avocatul Poporului, despre eliminarea testării pentru COVID de pe certificatul verde: „Asta înseamnă într-adevăr discriminare”

Luni, 04 Octombrie 2021, ora 08:58 2591 citiri
Avocatul Poporului, Renate Weber FOTO Facebook/Renate Weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, a catalogat ca discriminatorie măsura eliminării testelor pe care o aveau la îndemână cei nevaccinați pentru a putea viețui neîngrădiți. Weber a susținut într-o emisiune la Antena3 că practic, certificatul verde nu mai există, fapt ce ne face, din nou, unici în Uniunea Europeană.

„Cel mai evident lucru care iarăși ne face unicat în toată Uniunea Europeană este faptul că certificatul verde, practic, în România nu mai există.

Din momentul în care ai scos posibilitatea testării, asta înseamnă într-adevăr discriminare, că până la acest moment, câtă vreme lumea se putea testa, aveai de ales între cele trei opțiuni.

De aia și-au bătut capul atâta în Parlamentul European, de aia au negociat cu toate statele membre și ăsta este certificatul verde european. Cum numai în România el nu mai este în ordine? Așa cum internările alea obligatorii numai la noi au fost... Este incredibil că la un an și opt luni de când s-a declanșat pandemia asta noi continuăm să avem poziții care ne singularizează în ansamblul statelor Uniunii Europene", a declarat Renate Weber.

Guvernul a decis ca în localitățile cu o rată de infectare Covid peste 6 la mie restaurantele, barurile și sălile de sport vor rămâne deschise, dar în ele vor putea intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Persoanelor cu test negativ nu le mai este permis accesul pentru că „în cazul lor e risc mare să se îmbolnăvească”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News