Remus Pricopie: In urmatorii patru ani vom inlocui toate manualele

Sambata, 23 August 2014, ora 18:45
1881 citiri
Remus Pricopie: In urmatorii patru ani vom inlocui toate manualele

Manualele scolare vor fi inlocuite progresiv in urmatorii patru ani, zilele acestea incheindu-se procesul de adjudecare a manualelor pentru clasele I si a II-a, a anuntat vineri ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

"Pe zona de istorie avem un proiect destul de ambitios, el nu poate fi implementat imediat, pentru ca vorbim de reimprospatarea programei scolare incepand cu clasa a IV-a si terminand cu clasa a XII-a, iar aici lucram cu o echipa din care fac parte si membri ai Academiei Romane. Aceasta istorie va fi prima care va putea sa foloseasca si noile tehnologii", a declarat Remus Pricopie la cel de-al XXI-lea Congres al Asociatiei internationale a fostilor detinuti politici si victime ale comunismului din Europa de Est (INTERASSO).

Noile manuale scolare - Pricopie: Am stiut ca va incepe un razboi

El a precizat ca, atunci este vorba despre educatie, istorie, educatie pentru cetatenie democratica, se are in vedere nu numai manualul de istorie, ci intregul program, modul in care programa scolara este structurata.

"Noutatea care apare fata de ceea ce s-a intamplat pana acum este editarea unei istorii in zece volume, dintre care ultimul volum, interesant, cuprinde istoria pana la 1989. Stim ca istoricii, de regula, se detaseaza de ultimele decenii. De data aceasta, Academia si istoricii au avut curajul sa scrie istoria pana la 1989.

La propunerea domnului presedinte Emil Constantinescu incercam sa facem un lucru: dincolo de programa, un manual de istorie recenta ca manual optional, deocamdata, in care sa folosim elemente din ultimele decenii, lucrand cu proiectul de-abia inceput, este vorba de un proiect finantat din fonduri structurale si echipa de specialisti si de istorici este in faza de constituire si eu cred ca va fi un manual pe care multi tineri il vor parcurge cu interes", a aratat Pricopie.

Manualele scolare ajung pe masa DNA: "Licitatia, cel mai mare jaf din educatie"

Congresul INTERASSO se desfasoara vineri si sambata la sala "Drepturile Omului" din Palatul Parlamentului.

La congres participa delegati din Germania, Croatia, Ungaria, Slovacia, Letonia, Lituania, Estonia, Albania, Republica Moldova, Romania si figuri reprezentative ale rezistentei anticomuniste.

Congresul de la Bucuresti celebreaza 25 de ani de la prabusirea comunismului in Europa Centrala si de Est, comemorand victimele represiunii regimului totalitar comunist si amintind lupta impotriva dictaturii.

Romania este reprezentata la acest congres de Asociatia Fostilor Detinuti Politici, membra a INTERASSO. In cadrul congresului a fost prezentat si mesajul dr. Lee Edwards, chairman al Fundatiei Memorialul Victimelor Anticomuniste din Washington.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#manuale scolare schimbate, #noi manuale scolare , #ministrul Educatiei