Pricopie, promisiuni pentru elevi: Abonamentele pentru transport vor fi decontate la zi

Sambata, 28 Septembrie 2013, ora 16:35
1727 citiri
Pricopie, promisiuni pentru elevi: Abonamentele pentru transport vor fi decontate la zi
Foto: www.gov.ro

Abonamentele pentru transportul elevilor in actualul an scolar vor fi decontate la zi, cu aplicarea noii proceduri care prevede plafoane maxime de cost, a afirmat sambata, la Pitesti, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

"Incepand cu 16 septembrie, abonamentele elevilor vor fi decontate la zi, dupa noua procedura, fara niciun fel de prescriere. In cazul in care vom inregistra alte tipuri de probleme, le vom analiza si vom lua masurile necesare. Prioritar pentru noi este ca acesti bani sa ajunga la elevi si nu la transportatori", a declarat Remus Pricopie.

El a explicat ca prin introducerea unor plafoane de decontare, la stabilirea carora au fost luate in calcul valorile medii la nivel national, s-a dorit eliminarea unor costuri nejustificate.

"Noi ne-am aflat intr-o situatie fara precedent, ca abonamentele sa creasca de paisprezece - cinsprezece ori intr-un interval de 18 luni. De ce s-a ajuns aici? Pentru ca legea educatiei avea un articol foarte generos, conform caruia contravaloarea abonamentelor elevilor, pana la 50 de kilometri, se deconteaza de catre Ministerul Educatiei.

Nu exista niciun plafon, nu exista nicio restrictie si am ajuns ca un abonament pe 25 de kilometri sa coste 500-600 de lei, ceea ce este inadmisibil", a spus ministrul Educatiei.

Anterior, in conditiile lipsei unui plafon maxim, sumele pentru decontarea abonamentelor au crescut foarte mult, desi numarul de beneficiari a ramas constant, astfel ca alocarea bugetara a fost depasita inca din anul 2012, intrandu-se in 2013 cu o datorie de 45 de milioane de lei.

"Am reusit in acest moment sa acoperim datoria de anul trecut si sa acoperim o buna parte din anul acesta. Noi am alocat sumele pentru fiecare judet in parte si acestea au fost mai departe distribuite elevilor", a precizat Remus Pricopie.

Ministrul Educatiei a participat, sambata, la inaugurarea Centrului de Excelenta de la Universitatea din Pitesti, realizat in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arges si destinat pregatirii elevilor cu rezultate deosebite din invatamantul preuniversitar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Remus Pricopie decont transport elevi, #Remus Pricopie decont abonamente elevi, #ministru educatie decont elevi , #ministrul Educatiei