Pricopie nu renunta: Intr-un timp foarte scurt manualele digitale vor fi in scoli

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 14:53
1575 citiri
Pricopie nu renunta: Intr-un timp foarte scurt manualele digitale vor fi in scoli

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, marti, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea motiunii simple pe educatie initiata de ACL, ca "intr-un timp foarte scurt" manualele digitale vor fi in scoli.

"Subiectul manualelor este unul extrem de complicat si din pacate de multe ori aici mai mult gasim interese comerciale decat interesele elevilor. In ultimii zece ani, Ministerul Educatiei nu a aprobat nicio procedura de improspatare a manualelor, de aceea noi avem in sistem manuale aprobate chiar si in urma cu 14-15 ani", le-a spus Pricopie deputatilor.

El a aratat ca "procedura de improspatare a manualelor" a inceput anul trecut in februarie, in momentul in care a fost aprobata programa scolara, iar licitatia a inceput in 8 februarie 2014.

"Sunt o serie de etape procedurale care au impiedicat semnarea contractelor inainte de 15 septembrie. Intr-un timp foarte scurt, manualele digitale care inseamna de fapt manualul vechi plus componenta digitala a fiecarui manual, deci, intr-un timp foarte scurt, manualele digitale vor fi in scoli. Pana atunci, manualele vechi functioneaza in unitatile de invatamant", a explicat ministrul Educatiei.

Ministerul Educatiei s-a razgandit: Elevii din clasele I si a II-a vor invata dupa vechile manuale (Video)

El a mai spus ca va continua procesul de conectare la Internet a unitatilor de invatamant, pentru ca nu se poate vorbi de manuale digitale daca scolile nu sunt conectate la Internet.

"Manualele digitale vor intra anul acesta pentru clasele I si a II-a, urmand ca in urmatorii trei-patru ani toate manualele sa fie revizuite", a adaugat Pricopie.

La o saptamana de la inceperea anului scolar, scandalul noilor manuale scolare continua. Protagonistii acestuia erau, si luni, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si Federatia Editorilor din Romania (FER).

MEN a anuntat, luni, ca a fost finalizata procedura de reevaluare a ofertelor de manuale pentru clasele I si a II-a, tinand cont de decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, in timp ce Federatia Editorilor continua sa reclame fraudarea licitatiei, in favoarea castigatorilor initiali.

In 18 septembrie, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a decis sa extinda perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I si a II-a, iar in acest sens inspectoratele scolare judetene au obligatia ca, in regim de urgenta, sa completeze stocurile existente.

Din anul scolar 2014-2015, elevii claselor I si a II-a ar fi urmat sa invete dupa manuale noi, inclusiv in varianta digitala. Pentru realizarea acestora, Ministerul Educatiei a organizat o licitatie, care a fost insa contestata de unele edituri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Remus Pricopie manuale digitale, #manuale digitale scoli , #ministrul Educatiei
Comentarii