Pricopie ii da replica lui Funeriu in scandalul politizarii Evaluarii Nationale

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 22:03
1955 citiri
Pricopie ii da replica lui Funeriu in scandalul politizarii Evaluarii Nationale
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, dezaproba incercarea de politizare a Evaluarii Nationale. Reactia sa vine dupa ce fostul ministru Daniel Funeriu a sugerat ca rezultatele bune au survenit in urma unei decizii politice de a face subiecte mai usoare.

"Ministerul Educatiei Nationale isi exprima dezacordul fata de incercarea de a politiza discutiile pe marginea rezultatelor obtinute de elevi la examenele din cadrul Evaluarii Nationale 2013.

Argumentele corecte si coerente nu pot fi construite decat pe baza unei analize obiective a datelor, cumulate cu cercetarea specialistilor in domeniul stiintelor educatiei.

Orice alta discutie, care vizeaza exclusiv castigul de capital politic, aduce deservicii interesului elevilor si sistemului de invatamant romanesc, in general, care se afla intr-un proces de recastigare a prestigiului.

Deopotriva, acest tip de dezbateri politicianiste aduce prejudicii demnitatii si profesionalismului cadrelor didactice si umbresc munca elevilor si parintilor", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Evaluarea Nationala 2013: 77% dintre elevi au trecut examenele - 90%, in Bucuresti

Procopie a precizat ca procentul de 75,91% al mediilor peste 5, obtinut de elevi, la Evaluarea Nationala 2013, este mai mic decat in anul 2010, cand a fost 85,97%, sau in anul 2011, cand procentul atins a fost de 81,79%.

El a adaugat ca elaborarea subiectelor pentru Evaluarea Nationala se face in baza programei de examen parcurse de elevi.

"Subiectele au un grad de dificultate mediu si vizeaza evaluarea competentelor dobandite de elevi pe parcursul ciclului gimnazial. Toate subiectele sunt traduse in 6-8 limbi, in functie de caz.

In procesul de elaborare si selectare a subiectelor pentru Evaluarea Nationala 2013 au fost implicati 250 de profesori, din toata tara, care predau la catedra, sub coordonarea Centrului National de Evaluare si Examinare.

Procesul de elaborare si selectare a subiectelor incepe in luna octombrie a anului precedent examenelor si se incheie in luna iunie a anului in care se sustine Evaluarea Nationala", a adaugat acesta.

Funeriu, despre Evaluarea Nationala: Subiecte mai usoare doar prin comanda politica

Funeriu: Subiecte mai usoare doar prin comanda politica

Reactia sa vine dupa ce Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, a spus ca daca subiectele din 2013 au fost mai usoare in comparatie cu anii trecuti, acest lucru s-a facut prin comanda politica.

"Toti elevii care au luat note mari si profesorii lor trebuie felicitati. Daca rezultatele reflecta realitatea, avem un salt, dar stiti ca in viata ce pare prea frumos nu este. Atunci, ne aflam in fata unei fraude instutionalizate, care nu putea fi comadata decat politic", a declarat Funeriu.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Pricopie Funeriu Evaluare Nationala, #Pricopie rezultate Evaluare Nationala, #evaluare nationala rezultate , #ministrul Educatiei