Oficial: Remus Pricopie, propunerea PSD si Pro Romania pentru premier

Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 18:08 13057 citiri
Foto: Facebook/Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative - SNSPA

Marcel Ciolacu a anuntat ca Remus Pricopie va fi propunerea de premier cu care PSD si Pro Romania vor merge la consultarile de la Cotroceni.

Decizia a fost anuntata de seful interimar al PSD, dupa o intalnire cu Victor Ponta.

"Am avut o discutie cu domnul Ponta si vom merge impreuna cu o singura nominalizare la Cotroceni, in persoana lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru al Educatiei, un pro-european si un pro-american", a declarat liderul PSD.

Ciolacu a evitat sa raspunda daca ALDE sustine aceasta propunere.

La randul sau, liderul Pro Romania a catalogat drept "trei luni de crize si de scandaluri" guvernarea liberala.

"Cand exista o criza, trebuie sa vii cu o solutie, nu inseamna ca va fi si acceptata de dl Iohannis", a precizat Victor Ponta.

Cine este Remus Pricopie

Remus Pricopie a fost ales in decembrie 2019 in functia de rector al SNSPA.

El se afla la al doilea mandat de rector al SNSPA, iar in perioadele 2005-2007 si 2008-2012 a fost decan al institutiei.

Remus Pricopie este profesor universitar, specializat in comunicare publica, participare publica, educatie, politici publice si dezvoltare durabila. A studiat si efectuat stagii de specializare in noua universitati din cinci tari.

A fost ministrul Educatiei si Cercetarii in perioada 2012-2014. In prezent este si presedintele Bordului Comisiei Fulbright US - Romania, vicepresedinte al Asociatiei Internationale a Universitatilor - IAU, presedinte al Forumului Academic Permanent Uniunea Europeana - America Latina si membru al World Academy of Art and Science (WAAS).

Klaus Iohannis i-a acordat, in 2019, Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler.

Guvernul Orban a cazut dupa trei luni

Dupa trei luni de la investire, Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin motiune de cenzura, cu votul a 261 de senatori si deputati de la PSD, UDMR si de la alte partide.

Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD, a anuntat ca va discuta cu Victor Ponta, presedintele Pro Romania, in privinta unei propuneri comune de premier, cu care cele doua partide se vor prezenta la Cotroceni.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News