Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, spune ca Romulus si Remus au fost crescuti de o VULPE (Video)

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 12:52 21259 citiri
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, nu cunoaste legenda fondatorilor Romei, Romulus si Remus, spunand ca acestia au fost gasiti in padure de o vulpe, nu de celebra lupoaica, a carei statuie se gaseste si in centrul Bucurestiului.

Intrebat, duminica seara, intr-o emisiune la postul Digi 24, in ce oras s-au nascut Romulus si Remus, ministrul Educatiei a raspuns: "Nu stiu daca s-au nascut intr-un oras anume, pentru ca ei au fost gasiti de cineva in padure, intr-un cuib, cred ca vulpea nu era cetatean....".

Pentru ca moderatoarea i-a atras atentia, razand, ca in legenda nu e vorba despre o vulpe, ci despre o lupoaica, Remus Pricopie s-a corectat: "Lupoaica, da. Lupoaica nu era un cetatean... Roma a venit dupa", aratand astfel ca nu cunoaste decat vag legenda de la care si-a primit propriul nume.

Jurnalista a continuat sa il atentioneze pe ministru ca in manualul de clasa a patra scrie ca Romulus si Remus s-au nascut in Peninsula Iberica.

"M-ati intrebat in ce oras", a replicat Remus Pricopie, incercand sa iasa din situatia neplacuta.

Conform mitologiei romane, gemenii Romulus si Remus, fiii zeului Marte, au scapat de la moartea prin inec dupa ce leaganul in care erau aruncati a fost dus de apele Tibrului pe Dealul Palatin. Acolo au fost alaptati de o lupoaica, pana cand au fost descoperiti de un pastor, care i-a dus la casa lui si i-a crescut ca pe propriii lui copii.

Cand au crescut, Romulus l-ar fi ucis pe Remus, devenind primul rege al Romei, oras care a primit numele sau.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News