Ministerul Educatiei face trei centre de excelenta pentru copiii eminenti

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 11:37 2189 citiri
Foto: gov.ro

Ministerul Educatiei a anuntat, joi, ca Remus Pricopie a aprobat ordinul prin care vor fi infiintate trei centre judetene de excelenta, in care se va asigura "pregatirea si dezvoltarea copiilor si tinerilor capabili de performante inalte".

Centrele vor functiona in trei licee din judetele Prahova, Timis si Valcea.

In urmatoarea perioada vor fi selectati "copii si tineri in vederea constituirii grupelor de performanta pe discipline, arii curiculare sau domenii stiintifice, artistice si tehnice", anunta ministerul, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Ministrul Pricopie se lauda cu manualele digitale: Ne aflam inaintea multor tari UE

Organigramele centrelor urmeaza sa fie aprobate de catre inspectoratele scolare judetene, iar posturile aferente centrelor vor fi finantate din bugetele consiliilor locale.

Centrele se pot finanta si din venituri proprii ale consiliilor locale, dar si din sponsorizari si donatii, precizeaza Ministerul Educatiei.

Pricopie, la deschiderea anului scolar: Aveti una dintre cea mai frumoasa scoala din Bucuresti

In ordinul de ministru se precizeaza ca pregatirea copiilor si tinerilor se va desfasura in timpul anului scolar, in zilele de sambata, si in perioada vacantelor scolare. De asemenea, taberele scolare pe discipline vor fi organizate in timpul vacantelor scolare.

Centrul de Excelenta din judetul Timis va avea sediul in cadrul Liceului Teoretic "Grigore Moisil" din Timisoara. In judetul Prahova, sediul CJE va functiona in cadrul Colegiului National "I.L. Caragiale" din Ploiesti, iar in judetul Valcea, in cadrul Colegiului Energetic din Ramnicu Valcea.

G.F.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News