Legea invatamantului ar putea fi modificata iar - vor fi afectati elevii?

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 08:21 2526 citiri
Foto: 24-ore.ro

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a anuntat, vineri seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Brasov, ca nu exclude modificarea Legii invatamantului, fara a afecta insa viata de zi cu zi a elevilor.

"Nu excludem faptul ca din luna ianuarie 2015, dupa ce se aseaza lucrurile din punct de vedere politic, sa revenim asupra acestui subiect al legislatiei, si sa vedem daca in sase luni putem sa asezam o lege a educatiei care sa fie rezultatul dezbaterii publice, a dezbaterilor din Parlament si, in felul acesta, sa reusim sa mai rezolvam o serie de imperfectiuni ale Legii nr.1/2011. Multe dintre lucrurile neclare ale legii sunt in cadrul mecanismului de functionare a sistemului de educatie care vizeaza Ministerul Educatiei, inspectoratele scolare, directorii.

Multe dintre componentele neclare ale legii sunt in aceste parti ale sistemului. Deci, aceste schimbari nu afecteaza viata de zi cu zi a elevilor sau a parintilor. Evident ca nu ne propunem schimbari spectaculoase care sa bulverseze sistemul. Vom face Legea nr.1/ 2011 sa fie o lege coerenta", a dat asigurari ministrul Pricopie.

Ponta: Modificarile la Legea educatiei sunt bune, scoala nu este o jungla

Remus Pricopie s-a intalnit vineri seara, la Brasov, cu peste 300 de cadre didactice si directori de scoli impreuna cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Au fost discutate probleme privind proiecte europene pentru exercitiul financiar 2014-2020, probleme de legislatie, debirocratizarea scolilor in ceea ce priveste situatiile pe care trebuie sa le realizeze conducerile scolilor, relatiile dintre autoritatile locale si scoli, schimbarea programelor scolare, drepturile salariale si alte drepturi ale cadrelor didactice, sporul de doctorat, modul cum se finanteaza fiecare unitate de invatamant.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News