Elevii au revenit din vacanta, dar manualele tot nu au ajuns

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 11:34 2357 citiri
Foto: Ministerul Educatiei

Dupa o vacanta de o saptamana, elevii din clasele I - IV au revenit de luni la scoala. Noile manuale nu au ajuns insa nici acum la ei, la doua luni de la deschiderea anului scolar.

Manualele pentru clasele I si a II-a nu vor ajunge pe bancile elevilor mai devreme de 1 decembrie. Pana atunci, cadrele didactice vor putea folosi documentul in format electronic pe care il gasesc pe site-ul Ministerului Educatiei, informeaza Digi24.

Ministrul Pricopie se lauda cu manualele digitale: Ne aflam inaintea multor tari UE

Ministrul Educatiei a aprobat folosirea manualelor digitale pentru clasele I si a II-a la 15 octombrie, acestea fiind afisate ulterior pe site-ul ministerului.

Din cauza problemelor aparute cu licitatiile pentru realizarea manualelor scolare, intreaga procedura de aprobare si tiparire a noilor manuale a fost amanata de mai multe ori. Profesorii au avut termen pana pe 22 octombrie sa aleaga, din oferta existenta, manualele adecvate nivelului de pregatire al clasei. Tiparirea si distribuirea manualelor ar putea sa intarzie pana dupa alegerile prezidentiale.

Cu toate aceste probleme, ministrul Educatiei Remus Pricopie a anuntat deja ca intentioneaza ca incepand cu anul scolar viitor sa introduca manualele digitale si la clasele a III-a si a IV-a.

G.F.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii