Elev cu ADHD, ministru al Educatiei pentru o zi

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 20:09 1797 citiri

Un elev al unei scoli din Buzau, care este diagnosticat cu ADHD, va fi ministru al Educatiei timp de o zi, miercuri, la invitatia lui Remus Pricopie.

Ministrul s-a intalnit cu baiatul de clasa a VIII-a si cu mama sa, in luna iunie, in cadrul unei vizite la o scoala din Buzau la care au participat atat elevi, cat si parinti si cadre didactice.

Atunci, mama baiatului, Cezar Vlaicu, i-a spus lui Pricopie despre faptul ca fiul sau este diagnosticat cu ADHD, scrie Mediafax. In replica, ministrul l-a dat exemplu pe Damian Draghici.

"Eu nu vad nicio problema la el. Nu stiu daca il stiti pe Damian Draghici. La un moment dat, am ascultat o interventie de-a sa, el este mai degajat, si spunea ca la scoala i-au tot spus ca e prost, ca nu e in stare de nimic, ca nu e in stare sa stea in banca.

Pe la 18 ani a plecat in strainatate, acolo profesorii l-au vazut, l-au evaluat si asa oamenii au aflat ca are un IQ stralucit. El tot spune ca ii dadeau cu linia peste mana ca scrie cu stanga, dar el scria cu ambele maini, insa in loc sa-i cultive calitatile i-au bagat in cap ca e un copil cu probleme, desi el era cu nivel de inteligenta deosebit.

Ma astept de la tine ca excesul de energie pe care-l ai sa-l folosesti constructiv, nu vad nicio problema la tine", a spus ministrul Educatiei.

Dupa ce elevul i-a spus ca a reusit sa sparga un geam de la primarie, Remus Pricopie a replicat: "Bravo, foarte bine (...) Imi place de tine. Un baiat ca tine eu il vad la minister pentru o zi. Te invit sa vii la minister sa fii ministrul Educatiei pentru o zi".

Elevul va fi astfel ministru al Educatiei, miercuri, in cadrul programului "Ministru pentru o zi".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News