E oficial: Sahul va fi materie in scoli, din toamna

Luni, 19 Mai 2014, ora 17:21
2584 citiri
E oficial: Sahul va fi materie in scoli, din toamna
Foto: noiprieteni.ro

Federatia Romana de Sah a semnat un acord cu Ministerul Educatiei pentru ca, din toamna, sahul sa fie introdus in scoli ca materie optionala. Acordul a fost a fost semnat luni, cu ocazia deschiderii Campionatului National Scolar de Sah.

"In urma cu aproximativ o luna, am semnat ordinul de ministru prin care a fost aprobata programa scolara pentru primii doi ani de studii de sah, iar astazi am semnat acordul prin care asiguram cadrele didactice pentru aceasta disciplina, respectiv profesorii care sunt legitimati la FRS vor putea sa predea aceasta disciplina", a spus ministrul Educatiei, Remus Pricopie, prezent la eveniment.

El a mai anuntat ca Federatia Internationala de Sah, prin intermediul federatiei romane, va dota 500 de scoli din mediul rural cu table, piese, manuale si tot echipamentul necesar pentru studierea sahului.

"Se stie foarte bine, eu insist pe partea cu sporturile de echipa, dar sportul mintii e intotdeauna cel mai important si sunt convins ca o sa avem copii mai destepti, copii mai sanatosi, la minte in primul rand, mai buni la scoala, daca fac mai mult sah", a declarat si premierul Victor Ponta, prezent la eveniment.

El s-a aratat bucuros de prezenta numeroasa a scolarilor la campionat, dar a spus ca este deranjat de faptul ca unii parinti isi scutesc copii de la orele de sport.

"Ma bucur ca atat de multi copii se indreapta spre acest sport, asa cum ma bucur de orice copil din Romania care face orice fel de sport si cum ma supar pe toti parintii din Romania care isi scutesc copiii de sport sau incearca sa ii tina departe", a aratat seful Guvernului.

In opinia sa, acesti parinti "nu le fac un bine, le fac un rau" copiilor. El a precizat ca fiul sau, Andrei, face carting, dar in familia sa se joaca si sah in timpul liber.

"Eu joc sah si cu Andrei si cu Irina, dar nu suntem profesionisti. De aia am spus ca este prima cupa pe care o primesc in viata mea la sah. Am primit multe cupe la baschet si la raliuri, la sah n-am primit pana acum", a afirmat Ponta, facand trimitere la faptul ca organizatorii i-au oferit o cupa pentru ca a participat la deshiderea Campionatului National Scolar de Sah "Elisabeta Polihroniade".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Remus Pricopie sah scoala, #Pricopie introducere sah invatamant, #Pricopie sah materie optionala , #ministrul Educatiei
Comentarii