Ce spune Pricopie despre Bacalaureatul si Evaluarea nationala din 2015

Joi, 17 Iulie 2014, ora 19:13
2281 citiri
Ce spune Pricopie despre Bacalaureatul si Evaluarea nationala din 2015

Evaluarea nationala si bacalaureatul din 2015 nu vor suferi modificari fata de 2014, iar sesiunea speciala pentru candidatii nepromovati in ultimii ani va fi organizata numai daca va fi necesar si dupa o analiza riguroasa, a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

"Nu sunt schimbari privind bacalaureatul, nu sunt schimbari legate de evaluarea nationala. La admiterea in liceu, mentinem procentele de 75% si 25% (ponderea mediei de la evaluare, respectiv a celei din gimnaziu, la calcularea mediei de admitere - n.red.).

Am facut aceasta corectie anul trecut, nu cred ca se pune problema ca acum sa se mai faca vreo schimbare. Bacalaureatul isi pastreaza structura, pot fi mici schimbari in metodologia de organizare, dar care nu vizeaza elevii, ci care vizeaza mici calibrari din lectiile invatate din 2013", a spus Pricopie.

Ponta: Modificarile la Legea educatiei sunt bune, scoala nu este o jungla

Tot legat de evaluare, ministrul Educatiei a spus ca in septembrie va prezenta raportul rezultatelor, comparativ cu anul trecut. "Si rezultatele evaluarii la clasele a II, a IV-a si a VI-a, plus raportul de anul trecut cu toate scolile si diferenta dintre evaluarea nationala si notele de la clasa trebuie sa fie facute publice si parintii sa stie. Incercam sa asiguram stabilitate. In primul rand trebuie sa conservam si sa imbunatatim ceea ce avem. Nu sa dam totul peste cap", a mentionat demnitarul.

Ministrul Educatiei a adaugat ca, la fel ca anul trecut, metodologiile de organizare a examenelor nationale vor fi elaborate inainte de 1 septembrie, astfel incat sa fie aprobate in termenul legal.

A treia sesiune de Bac, numai in situatii speciale

Legat de cea de-a treia sesiune de bacalaureat, care a generat opinii pro si contra, Remus Pricopie a tinut sa precizeze ca va fi organizata, asa cum prevede si legea, "numai in situatii speciale".

"Nu vom avea a treia sesiune de bacalaureat in aceasta metodologie, pentru ca nici nu ai cum sa o pui. Legea precizeaza foarte clar: numai in situatii speciale. Ori eu nu pot sa o introduc intr-o metodologie care vizeaza sesiunile ordinare, adica cele doua sesiuni si sa vizeze si cazul special. Este un instrument pe care Ministerul Educatiei Nationale trebuie sa il aiba la dispozitie", a explicat Pricopie.

Ministrul Educatiei, despre esecul la Bac: Un tanar de 18 ani poate fi recuperat

Demnitarul s-a referit si la meditatiile gratuite pentru cei care nu au promovat bacalaureatul, numarul participantilor la acestea urmand sa justifice daca trebuie organizata sau nu sesiunea speciala de bacalaureat.

Pe de alta parte, potrivit lui Pricopie, in momentul de fata sunt deja judete care au scris proiecte si care fac pregatire sub forma de after-school, sub diverse forme, pentru evaluarea nationala si pentru bacalaureat.

Ministrul a mai spus, in acelasi context, ca pentru perioada 2014-2020 vor fi granturi "de la gradinita pana la facultate".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Pricopie bac 2015, #Pricopie evaluare nationala 2015, #Pricopie sesiune speciala , #ministrul Educatiei