Remus Cernea strange semnaturi pentru o comisie de ancheta privind Rosia Montana

Duminica, 20 Octombrie 2013, ora 19:40
1752 citiri
Remus Cernea strange semnaturi pentru o comisie de ancheta privind Rosia Montana
Foto: Arhiva

Deputatul Remus Cernea a anuntat ca saptamana viitoare va incepe strangerea de semnaturi pentru a depune o solicitare in Parlament in vederea infiintarii unei comisii de ancheta privind posibile fapte de coruptie legate de proiectul minier de la Rosia Montana.

Cernea a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, ca doreste sa depuna o solicitare in Parlament pentru infiintarea unei comisii de ancheta privind proiectul minier de la Rosia Montana, iar pentru acest lucru are nevoie de semnaturile a 50 de parlamentari.

Cernea a adaugat ca doreste sa inceapa strangerea semnaturilor saptamana viitoare si estimeaza ca noua comisie de ancheta privind proiectul de la Rosia Montana ar putea sa isi inceapa activitatea in noua sesiune parlamentara.

"Urmeaza sa le strangem pentru a putea cere o comisie de ancheta. Care este diferenta intre aceasta comisie acum creata pentru proiectul de la Rosia Montana si o comisie de ancheta? O comisie de ancheta va investiga toate documentele si toate responsabilitatile autoritatilor publice in privinta proiectului de la Rosia Montana. Comisia existenta acum doar evalueaza in ce masura acel proiect este bun sau mai putin bun pentru Romania, cam acesta ar fi scopul declarat.

De exemplu, un lucru care are mare relevanta si care din pacate nu a fost profilat intre primele chestiuni discutate in ultima perioada ar fi cine sunt acei reprezentanti ai autoritatilor din Romania care intr-un fel sau altul au fost sustinuti financiar de catre compania RMGC sa participe la diverse conferinte internationale, la diferite evenimente sau in alt mod", a spus Cernea.

Deputatul este increzator ca va reusi sa stranga semnaturile necesare, deoarece exista o opozitie si in interiorul Parlamentului si sunt voci ale unor parlamentari care sunt impotriva proiectului de la Rosia Montana.

"Exista o pozitie de constiinta. Sunt parlamentari destul de multi care au o opinie impotriva acestui proiect. De asemenea, sunt multi altii care nu stiu neaparat ce opinie au, dar care ar fi interesati sa lamurim cum este si cu posibilele fapte de coruptie implicate in proiectul de la Rosia Montana. Eu nu spun ca sunt sigur de fapte de coruptie, dar o astfel de comisie ar trebui sa investigheze in ce masura ele exista", a mai spus Remus Cernea.

Comisia parlamentara speciala pe proiectul de lege privind Rosia Montana a fost constituita in 17 septembrie, prin votul plenului reunit, iar din aceasta fac parte parlamentari PSD, PNL, PC, UDMR, PPDD si de la minoritati. Democrat-liberalii au refuzat sa-si desemneze membri in comisie.

Presedintele comisiei este senatorul PSD Darius Valcov, iar din comisie mai fac parte Ioan Darzu, Florin Iordache, Viorel Stefan, Emacu Gheorghe, Ioan Chelaru, Gabriela Firea, Toni Grebla (PSD), Andrei Gerea, Gigel-Sorinel Stirbu, Mircea Dolha, Dumitru Popescu, Petru Ehegartner (PNL), Haralambie Vochitoiu, Tudor Ciuhodaru (PPDD), Attila Korodi, Alexandru Vegh (UDMR), Oana Manolescu (minoritati nationale), Ioan Moldovan (PC).

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Remus Cernea ancheta Rosia Montana, #coruptie Rosia Montana , #deputat