Fotografia zilei: Chiul in masa la Camera Deputatilor

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 16:41
3551 citiri
Fotografia zilei: Chiul in masa la Camera Deputatilor
Foto: B1TV

Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei a fost citita si dezbatuta, luni dupa-amiaza, intr-o sala de plen aproape goala, doar 50 de deputati fiind interesati sa isi exercite atributiile cu care i-au mandatat alegatorii.

Dintre cei prezenti, doar trei au luat cuvantul: Mate Andras (UDMR), care a citit textul motiunii, Remus Cernea si Steluta Cataniciu.

"Sunt dezolat sa vad din nou sala de plen cvasi goala. Aproape ca sunt mai multi jurnalisti decat deputati", a declarat Remus Cernea, citat de B1TV.

Indignat de situatie, acesta si-a facut un selfie cu sala de plen a Camerei Deputatilor aproape goala.

"Aici sunt alesii dumneavoastra! Din nou sala de plen a Camerei Deputatilor a fost goala la o sedinta consacrata, azi, unei noi teme importante: drepturile omului! Am luat cuvantul, ca de obicei, si pe fondul temei, dar si ca sa atrag, din nou, atentia asupra acestei situatii deplorabile de a avea doar vreo 30 de deputati prezenti in sala la sedinta...", a comentat pe Facebook Remus Cernea.

Foto: Facebook / Remus Cernea

Motiunea cu titlul "Drepturile omului nu sunt un lux", indreptata impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, a fost semnata de 52 de parlamentari de la ALDE, UDMR, PSD si neafiliati. Dintre acestia, 18 au probleme in justitie, fiind urmariti penal, trimisi in judecata sau declarati incompatibli de ANI, doi dintre ei fiind Victor Ponta si Sebastian Ghita.

Motiunea a fost citita si "dezbatuta" luni, urmand sa fie votata miercuri. Ministrul Raluca Pruna a refuzat sa comenteze absenta masiva de la dezbateri a deputatilor si a declarat ca va lua o decizie in legatura cu o posibila demisie dupa votul din plen.

"Este prematur acum sa ma pronunt, eu doresc sa astept votul de miercuri si in functie de rezultatul votului de miercuri am sa pot si eu sa-mi fac propria reflectie si sa iau o decizie", a spus ministrul Justitiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Remus Cernea selfie deputati, #motiune Raluca Pruna, #chiul deputati , #deputat