Remediile naturiste care te scapă de insomnii. Cele mai populare suplimente în 2023

Marti, 11 Aprilie 2023, ora 23:02
4478 citiri
Remediile naturiste care te scapă de insomnii. Cele mai populare suplimente în 2023
Femeie care doarme FOTO Unsplash

Privarea de somn are efecte negative atât asupra sănătății fizice, cât și asupra celei psihice. Din păcate, insomnia afectează milioane de oameni la nivel global, astfel că multe persoane nu pot decât să viseze la cele opt ore de somn recomandate pe noapte.

Somnul vă ajută corpul și creierul să funcționeze corect. Somnul insuficient a fost asociat cu un risc mai mare de a dezvolta afecțiuni precum boli de inimă, diabet și obezitate. În ciuda acestui fapt, aproximativ 20% dintre adulți prezintă simptome ocazionale de insomnie, conform healthline.com.

Dacă aveți nevoie de puțin ajutor suplimentar pentru a adormi, luați în considerare suplimentele naturale.

1. Melatonină

Melatonina este un hormon pe care corpul îl produce în mod natural și care semnalează creierului că este timpul să dormi. Momentul zilei influențează ciclul de producere și eliberare a acestui hormon - nivelurile de melatonină cresc în mod natural seara și scad dimineața. Din acest motiv, suplimentele de melatonină au devenit un ajutor popular. Mai multe studii raportează că melatonina îmbunătățește calitatea și durata somnului.

2. Rădăcină de valeriană

Rădăcina de valeriană este folosită în mod obișnuit ca tratament natural pentru simptomele de anxietate, depresie și menopauză. Rădăcina de valeriană este, de asemenea, unul dintre cele mai frecvent utilizate suplimente pe bază de plante care promovează somnul. Un studiu a constatat că administrarea a 530 mg de valeriană pe noapte timp de 30 de zile a condus la îmbunătățiri semnificative ale calității și duratei somnului.

3. Magneziu

Magneziul este un mineral implicat în sute de procese din corpul uman și este important pentru funcționarea creierului și sănătatea inimii. În plus, magneziul ”liniștește” mintea și corpul, astfel că devine mai ușor să adormi. Studiile arată că efectul relaxant al magneziului se poate datora parțial capacității sale de a regla producția de melatonină. Se știe că magneziul relaxează mușchii și induce somnul. Un studiu a constatat că o combinație de magneziu, melatonină și vitamina B a fost eficientă în tratarea insomniei, indiferent de cauză.

4. Lavandă

Mai multe studii sugerează că doar mirosirea uleiului de lavandă cu puțin timp înainte de culcare poate fi suficient pentru a îmbunătăți calitatea somnului. Un alt studiu a constatat că aromaterapia cu lavandă a îmbunătățit calitatea somnului și a redus anxietatea după 15 zile la 60 de persoane cu boală coronariană. Deși aromaterapia cu lavandă este considerată sigură, aportul oral de lavandă a fost legat de greață, eructații și diaree în unele cazuri. Uleiurile esențiale sunt destinate aromoterapiei, nu ingerării orale.

5. Floarea pasiunii

Floarea pasiunii este un remediu naturist popular pentru insomnie. Într-un studiu recent asupra persoanelor cu insomnie, cei care au luat extract de floarea pasiunii pe o perioadă de 2 săptămâni au observat îmbunătățiri semnificative. Deocamdată, se pare că floarea pasiunii poate oferi mai multe beneficii atunci când este consumată sub formă de ceai sau extract, spre deosebire de supliment.

6. Glicina

Glicina este un aminoacid care joacă un rol important în sistemul nervos. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea somnului. Nu se știe exact cum funcționează, dar se crede că glicina acționează parțial prin scăderea temperaturii corpului la culcare, semnalând că este timpul să dormi. De asemenea, glicina îmbunătățește performanța în timpul zilei la persoanele care sunt private de somn.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#remedii naturiste insomnie, #remedii naturiste somn, #somn , #stiri sanatate