Remedii naturiste pentru durerile de cap. Cum să scapi rapid de disconfort

Vineri, 28 Octombrie 2022, ora 02:09
4102 citiri
Remedii naturiste pentru durerile de cap. Cum să scapi rapid de disconfort
Migrenele afectează considerabil calitatea vieții FOTO Unsplash

Durerile de cap apar adesea în cele mai nepotrivite momente și pot fi atât de intense încât să nu ne mai putem desfășura activitățile zilnice. Când se întâmplă acest lucru, primul lucru pe care îl facem este să încercăm să scăpăm cât mai rapid de ele.

Există o gamă largă de pastile care pot fi administrare în aceste situații, însă sunt și remedii naturiste care funcționează la fel de bine, potrivit medical-news.org.

Remedii naturiste pentru durerile de cap

Melatonină

Melatonina este un hormon natural care ajută la reglarea somnului. Persoanele care au adesea migrene au cantități mici de melatonină în urină și suferă adesea de cicluri neregulate de somn care pot contribui la dezechilibre în creier și pot crește intensitatea și frecvența migrenelor.

Mai multe studii indică faptul că administrarea unei doze mici de 3 mg de melatonină între 22:00 și 23:00 timp de până la 8 săptămâni poate ajuta la reducerea migrenelor. Peste 75% dintre participanții la un studiu au spus că, în urma administrării, numărul migrenelor dintr-o lună a fost redus la jumătate.

Ulei de lavandă

Uleiul de lavandă este folosit pentru ameliorarea stresului și pentru relaxare, pentru masaje și tratamente spa. Cu toate acestea, există și dovezi solide că levănțica poate ajuta la tratarea durerilor de cap - în special a migrenelor. Un studiu din 2012 a arătat că peste 70% dintre participanți au scăpat de durerea de cap după ce au mirosit ulei esențial de lavandă timp de 15 minute.

Banane

Bananele sunt bogate în potasiu și magneziu, iar un nivel scăzut de potasiu poate provoca hipertensiune arterială, declanșând dureri de cap severe. Și magneziul este util în ameliorarea durerilor de cap sau spasmele musculare.

Bananele sunt, de asemenea, aproximativ 74% apă. Deshidratarea poate fi un alt factor major care contribuie la durerile de cap și migrene, așa că consumul unei banane ar putea ajuta, de asemenea, la atenuarea acestui simptom.

Coenzima Q10

Este un compus asemănător vitaminelor care acționează ca un antioxidant în corp și poate proteja împotriva stresului oxidativ asociat migrenelor.

Coenzima Q10 poate reduce, de asemenea, inflamația nervoasă cauzată de creșterea enzimelor în timpul migrenelor. Studiile au arătat că administrarea zilnică a 200 mg de coenzima Q10 timp de două luni a dus la reduceri semnificative ale frecvenței, duratei și intensității durerilor de cap experimentate.

Cafea

Cofeina are proprietăți vasoconstrictoare care ajută la îngustarea vaselor de sânge, ameliorând durerile de cap. O ceașcă de cafea conține aproximativ 50 – 150 mg de cofeină, în funcție de modul în care o prepari, și nu ar trebui să depășești această cantitate. Astfel, dacă bei o ceașcă de cafea atunci când simți că debutează durerea de cap, fie va dispărea, fie va fi mai ușoară.

Ghimbir

Studiile arată că ghimbirul este incredibil de eficient în reducerea simptomelor durerii de cap. Conține un ulei natural cu compuși chimici precum gingerolul și shogaolii, cu efecte antiinflamatorii și de calmare a durerii. Ghimbirul poate crește, de asemenea, nivelul serotoninei din organism, ceea ce poate ajuta la scăderea inflamației și la îngustarea vaselor de sânge care vă pot cauza durere.

O variantă ar fi să luați supliment de ghimbir de 550 mg când începe durerea de cap sau migrena. De asemenea, puteți bea ceai de ghimbir.

Somon

Somonul este bogat în omega-3, care reduce inflamația din organism și ajută la funcționarea creierului. Dacă mâncați somon de câteva ori pe săptămână, veți observa că numărul migrenelor va fi redus considerabil.

Beneficiile ceaiului de păpădie: medicamentul ideal pentru ficat și rinichi
Beneficiile ceaiului de păpădie: medicamentul ideal pentru ficat și rinichi
Banala păpădie se dovedește a fi un medicament eficace pentru prevenirea și tratarea bolilor de ficat și de rinichi. Efectele sale sunt cunoscute din timpuri străvechi, planta fiind...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#remedii naturiste dureri cap, #dureri de cap, #remedii naturiste , #stiri sanatate