Evaluarea miniștrilor. Bode: ”Astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în acest moment”

Marti, 22 Martie 2022, ora 14:18 1342 citiri
Lucian Bode, prim-vicepreşedintele PNL și ministru de Interne FOTO: Facebook/ Lucian Bode

Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a declarat marţi, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, despre evaluarea miniştrilor în coaliţia de guvernare, că astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în acest moment.

Ministrul de Interne a precizat că ”trebuie să lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început şi care este finalitatea ei”.

Despre faptul că numele său a fost vehiculat pe lista de remaniere, Lucian Bode a spus că ”acest lucru nu face decât să genereze anumite discuţii în interiorul Ministerului de Interne, pe de o parte şi în relaţia de parteneriat pe care MAI o are cu foarte multe structuri”.

”În ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne, noi ştim ce avem de făcut, sunt un om de partid, sunt conştient de obligaţiile pe care le am faţă de români, faţă de cei care m-au investit cu încredere, acolo şi mă supun evaluării instituţionale, constituţionale, în orice moment”, a spus ministrul.

Lucian Bode a ţinut să precizeze că, în opinia sa, ”astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în acest moment”.

”Prim-ministrul trebuie să răspundă la această întrebare”, a spus Bode, întrebat dacă PNL este mulţumit de activitatea miniştrilor PSD, el precizând că ”ar intra în aceeaşi logică, să se apuce el, prim-vicpreşedinte al PNL, să comenteze despre activitatea miniştrilor PSD”.

”Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început şi care este finalitatea ei”, a spus Lucian Bode, arătând că preşedintele PNL nu i-a reproşat nimic.

”Am fost invitat acolo să prezint, din punctul nostru de vedere, al MAI, care este stadiul îndeplinirii obligaţiilor negociate politic, în legătură cu MAI, mai precis cu instituţia prefectului.

Noi, în acest moment avem un singur prefect, negociat pe actuala formulă politică, şi care nu este numit, dar nu din cauza MAI, respectiv noi propunem secretarii generali către prim-ministru şi am prezentat o situaţie, la zi, a propunerilor.

Alte discuţii legate de îndeplinirea obiectivelor MAI, a programului de guvernare sau alte lucruri legate de nemulţumirea cuiva nu au fost discutate”, a spus Lucian Bode.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News