Răspunsul ezitant al lui Nicolae Ciucă privind remanierea unor miniștri: ”Nu am un glob de cristal”

Joi, 18 August 2022, ora 20:42
1907 citiri
Răspunsul ezitant al lui Nicolae Ciucă privind remanierea unor miniștri: ”Nu am un glob de cristal”
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, 18 august, întrebat dacă anul se va încheia cu toți actualii miniștri în funcție, că ”nu are un glob de cristal”.

Șeful guvernului a evitat să spună dacă este mulţumit de ministrul Vasile Dîncu, dar a precizat că rezultatele obţinute de Ministerul Apărării la Summitul de la Madrid au fost foarte bune pentru noi.

„De remaniere este nevoie ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile şi atribuţiile”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă la Sinaia, precizând că evaluarea se referă la miniştri şi secretarii de stat.

Remanierea este un atribut al premierului şi ea va fi făcută în funcţie de rezultatele şi activitatea fiecărui ministru în parte”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Apărării, Ciucă a precizat că „trebuie să ne uităm la ceea ce România a reuşit să obţină la Summitul de la Madrid”, MApN fiind „o componentă importantă în demersul politico-militar”.

„Până în acest moment există pentru fiecare dintre noi (...) evaluări care pot fi considerate ca pozitive, dar şi evaluări care pot fi considerate a fi negative. MApN este un rezultat foarte bun pentru noi”, a mai afirmat premierul.

Întrebat dacă terminăm acest an cu toţi miniştrii în funcţie, Ciucă a declarat: „Am multe responsabilităţi şi instrumente la nivelul guvernului, dar un glob de cristal nu am să pot să prezic ceea ce se întâmplă până la sfârşitul anului”.

Premierul a explicat că este nevoie de analize, realism şi comunicare pe toate liniile.

„Avem nevoie de analize, avem nevoie de date concrete, avem nevoie de realism şi avem nevoie să comunicăm pe toate liniile, în mod deosebit pe verticală, de asemenea pe orizontală pentru a putea să luăm decizii la a căror punere în practică să participe toată lumea”, a mai precizat şeful executivului.

Potrivit informațiilor apărute în presă, trei miniștri din guvernul Ciucă ar putea fi înlocuiți: Vasile Dîncu (Apărare), Virgil Popescu (Energie) și Eduard Novak (Sport).

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#remaniere guvern, #Nicolae ciuca premier, #vasile dincu, #ministrul apararii , #stiri Nicolae Ciuca
Comentarii