Puscarie fara frecventa marca PNL? (Opinii)

Duminica, 02 Februarie 2014, ora 08:27
4059 citiri
Puscarie fara frecventa marca PNL? (Opinii)
Foto: Certitudinea

Ca simplu cetatean, ma simt sensibilizat in fata dramei umane pe care o traieste Relu Fenechiu, numai pentru ca a vopsit niste transformatoare, facandu-le ca noi si scotand din aceasta smechereala un oarecare alis-veris.

Pentru atata lucru, il compatimesc sincer ca s-a vazut programat sa stea cinci ani in compania celor care fura gaini, sterpelesc portofele si buzunaresc oamenii prin tramvaiele aglomerate.

De fapt, sub aspect umanitar, chiar si pentru soarta acestora imi pare rau. Au gresit si ei, dar vorba unui clasic uitat, numai cine nu munceste nu greseste. Unii muncesc furand gaini, altii sterpetind portofele si e normal sa existe printre noi si dintre cei care gresesc vopsind transformatoare, ca sa le vanda ca noi, muncind. Oameni suntem!

Ceea ce ma mira este insa pozitia PNL, in raport cu cele intamplate. Partidul nu comenteaza hotararea instantei, dar il considera pe condamnat nu ca un borfas care vinde transformatoare reconditionate, ci un distins domn, demn de toata lauda, caruia i s-a intamplat ceva, ca atunci cand iti cade un turture de gheata in cap. Ghinion!

Persoana imputernicita cu laudarea celui trimis printre gainari este cat se poate de oficiala, respectiv purtatoarea de cuvant Cristina Pocora, care a declarat oficial ca sederea domnului Fenechiu cinci ani la zdup este "o mare pierdere" pentru partid, intrucat gainarul specialist in transformatoare este "un om politic cu experienta, care a pus bazele multor proiecte liberale".

Nu inteleg nimic. Condamnatul prins cu mata-n sac e trimis de instanta la racoare, partidul nu comenteaza sentinta, dar in loc sa se delimiteze de cel care i-a festelit firma, il lauda pentru experienta sa si pentru proiectele sale meritorii. Pare cam tras-impins, nu vi se pare?

Totusi, nu m-ar mira daca PNL ar fi la prima mare pierdere de acest fel. Cate nu se intampla in viata! Dar tot la hotelul de cinci gratii isi petrece o lunga vacanta si omul politic Gigi Becali, la fel de liberal si sustinut pana in ultimul moment de insusi presedintele partidului. Alt tras-impins?

Culmea este insa ca lista nu se incheie aici. Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitiei. e condamnat sa execute pedeapsa prin corespondenta, ca la facultatile private. Are suspendare, sta acasa, doarme in patul lui si n-are treaba cu gratiile. Ar fi chiar ok, daca doamna Pocora n-ar conta ca puscariasul in libertate "va ramane alaturi de PNL in continuare".

Adica ce-si propune PNL sa ajunga, un fel de puscarie fara frecventa? Caci, in fond, asta e problema, partidul si liderul lui n-au taria sa se delimiteze de cei care au facut liberalismul de bacanie, l-au tarat in mocirla si sa le spuna de la obaz: valea! Dimpotriva, ii asteapta sa ramana alaturi in continuare. Welcome!

Nu mai adaug la asta si cazul domnului Vosganian, poate vinovat pana-n gat, poate nevinovat, dar liber ca pasarea cerului, numai pentru ca n-a vrut sa dea ochi cu judecatorii, in ruptul capului. Norocul lui ca i-a mers. Dar pana cand?

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Relu Fenechiu condamnat, #Gigi Becali condamnat, #Tudor Chiuariu condamnat , #inchisoare