Fenechiu vede o rocada Kovesi-Morar, "cu acordul licuriciului romanesc"

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 16:053611 citiri
Fenechiu vede o rocada Kovesi-Morar, "cu acordul licuriciului romanesc"

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu crede ca e foarte probabil ca Daniel Morar, seful in functie al DNA, abia numit procuror general interimar, sa o numeasca pe cea care abia l-a numit si a parasit postul, Laura Codruta Kovesi, procuror sef interimar la DNA, chiar marti.

"Ne putem astepta ca domnul Morar sa iasa maine s-o numeasca pe doamna Kovesi procuror interimar la DNA. E foarte plauzibil", a declarat Fenechiu, pentru Ziare.com.

El considera ca aceasta mutare se datoreaza faptului ca cei doi vor sa tina ascunse dosare importante.

"Faptul ca se tin cu dintii de cele doua functii ridica mare semne de intrebare. Disperarea tine de a tine ascunse acele dosare care trebuie ascunse", a adaugat numarul 2 din PNL.

In opinia sa, miscarea a fost gandita de presedintele Traian Basescu, despre care spune ca e "licuriciul romanesc". "Kovesi nu face nimic fara acordul licuriciului romanesc. Nimic nu e intamplator", a conchis Fenechiu.

Procurorul general al Romaniei. Laura Codruta Kovesi, care isi termina marti mandatul, a anuntat luni ca atributiile sale vor fi preluate, pentru sase luni de procurorul-sef al DNA, Daniel Morar.

Kovesi a declarat ca a luat aceasta decizie, intrucat Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei institutii, colaboreaza cu institutiile europene, participand la evaluaril in cadrul MCV si are experienta necesara pentru a asigura masurile de continuitate si stabilitate in ce priveste activitatea Ministerului Public.

Conducerea DNA va fi preluata de unul dintre adjunctii procurorului sef Daniel Morar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News