Fenechiu ar putea iesi mai devreme din inchisoare - care sunt conditiile

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 19:20
5322 citiri
Fenechiu ar putea iesi mai devreme din inchisoare - care sunt conditiile
Foto: Arhiva

Regimul de detentie in cazul fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, va fi stabilit de o comisie speciala, iar acesta ar putea iesi din inchisoare, cel mai devreme, dupa trei ani si patru luni.

Fenechiu a fost condamnat, joi, la cinci ani de inchisoare in dosarul "Transformatorul". El s-a predat, joi seara, la IPJ Iasi, iar in cursul zilei de vineri a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, potrivit Adevarul.

Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare

"Va fi introdus intr-un regim de carantinare si de observare timp de 21 de zile. Fiecare nou detinut, fie ca este in arest preventiv sau condamnat definitiv, are acelasi traseu custodial.

Depinde de regimul de executare la care va fi incadrat, care va fi stabilit de catre o comisie la maximum 30 de zile de la depunere. De regula, orice persoana poate fi transferata daca penitenciarul respectiv nu are regimul de executare la care acesta a fost condamnat", a explicat purtatorul de cuvant al inchisorii, Gabriela Topoliceanu.

In plus, regimul de detentie va fi stabilit, in urmatoarele 30 de zile, de catre o comisie speciala. De asemenea, directorul Penitenciarului Iasi, Marius Vulpe, a precizat ca eliberarea conditionata se discuta dupa executarea a cel putin doua treimi din pedeapsa, in cazul condamnarilor de maximum zece ani.

Referitor la cazul lui Relu Fenechiu, acesta ar putea fi eliberat dupa cel putin trei ani si patru luni, daca fostul ministru munceste in timpul detentiei.

"Perioada poate scadea in cazul in care detinutul munceste in timpul incarcerarii. Pentru patru zile de munca in folosul penitenciarului acestuia i se scade o zi, la fel si in cazul a trei zile muncite in afara penitenciarului", a lamurit Vulpe.

Directorul a adaugat ca eliberarea conditionata poate fi luata in calcul mai devreme numai in cazul in care un condamnat realizeaza o lucrare stiintifica sau o inventie. In astfel de situatii, perioada care urmeaza sa fie scazuta din pedeapsa se calculeaza de catre o comisie de specialitate.

Relu Fenechiu s-a predat, dupa ce si-a dat demisia din PNL - ce urmeaza pentru fostul ministru

Relu Fenechiu a fost condamnat, joi, la cinci ani de inchisoare in dosarul "Transformatorul" de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa care s-a predat la IPJ Iasi, unde si-a petrecut noaptea de joi spre vineri. Inainte de a se preda, Fenechiu si-a dat demisia din toate functiile detinute in PNL, respectiv de lider al PNL Iasi si vicepresedinte executiv al PNL, la nivel national.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Relu Fenechiu inchisoare, #Relu Fenechiu condamnat, #Relu Fenechiu eliberare conditionata, #Relu Fenechiu munca inchisoare , #inchisoare
Comentarii
Poza cop4you
cop4you
rank 5
nici nu a intrat bine la puscarie si voi va ganditi
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5