Fenechiu a dat in judecata PNL: Cere aproape 1 milion de euro (Video)

Marti, 26 August 2014, ora 11:19
4450 citiri
Fenechiu a dat in judecata PNL: Cere aproape 1 milion de euro (Video)
Foto: Arhiva

Fostul vicepresedinte liberal Relu Fenechiu, condamnat la inchisoare pentru fapte de coruptie, a dat in judecata PNL pentru a recupera aproape un milion de euro, datorie din campania prezidentiala a lui Crin Antonescu, din 2009.

"Sunt in jur 950.000 euro care trebuie recuperati. Noi speram sa primim banii, altfel nu am fi deschis actiunea", a declarat, luni, Cristian Ghibu, administrator al grupului de firme al lui Relu Fenechiu, informeaza ziarulevenimentul.ro.

Actiunea a fost deschisa la Tribunalul Bucuresti si are primul termen de judecata in 17 septembrie.

Relu Fenechiu a mai dat in judecata PNL, in 2011, pentru aceeasi datorie, dar Tribunalul Iasi a respins solicitarea, declinand competenta. "Actiunea trebuie depusa la instanta pe raza careia se afla inregistrat PNL", a explicat Ghibu.

Relu Fenechiu sustine ca una din firmele sale, La Rocca SRL, le-a furnizat liberalilor materiale promotionale, dar si paturi, fulare si caciuli sau treninguri. Materialele au purtat mesajul "Crin Antonescu, presedinte!" si au fost impartite atat militantilor PNL, cat si alegatorilor.

Un trezorier al PNL a declarat in 2011 ca datoria va fi achitata prin reesalonare.

Relu Fenechiu a fost principalul finantator al campaniei lui Crin Antonescu, alaturi de Dinu Patriciu care a contribuit cu 600.000 de euro.

Relu Fenechiu s-a predat, dupa ce si-a dat demisia din PNL - ce urmeaza pentru fostul ministru

In luna ianuarie, Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare de catre instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, in dosarul Transformatorul. Decizia magistratilor a fost luata in unanimitate.

Aceeasi pedeapsa a fost dictata si in cazul fratelui lui, Lucian Fenechiu. Cei doi au fost condamnati in solidar cu alti patru inculpati la plata unei sume de 5.304.000 milioane de lei.

Imediat dupa condamnare, Relu Fenechiu a demisionat toate functiile detinute in PNL. Fostul ministru al Transporturilor era lider al PNL Iasi si vicepresedinte executiv al PNL, la nivel national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Fenechiu judecata PNL datorie, #Fenechiu PNL datorie campanie , #PNL