5 tehnici de relaxare după o zi aglomerată

Advertorial
Joi, 29 Februarie 2024, ora 16:47
1756 citiri
5 tehnici de relaxare după o zi aglomerată
FOTO: unsplash.com

Stresul a devenit o constantă a vieții noastre și, de multe ori, poate avea urmări grave, cum ar fi oboseala cronică, insomnia sau o serie de boli fizice. Pentru sănătatea ta, este esențial să îți găsești timp pentru relaxare.

La finalul unei zile aglomerate, este firesc să te simți obosit, însă diferența între oboseală și oboseală cronică este una semnificativă. Pentru a nu ajunge în situația de a fi o victimă a oboselii cronice, cunoscută, în mediul organizațional, sub denumirea de burnout, este important să îți aloci zilnic timp pentru a practica tehnici de relaxare.

Stresul și oboseala cronică acumulate pot fi prevenite și combătute prin intermediul tehnicilor și a psihoterapiei online sau la cabinet, pe care ți le vom prezenta în materialul de față.

Practică respirația conștientă și profundă

O tehnică de relaxare simplă și eficientă este respirația conștientă sau respirația profundă. Acest tip de respirație îți încetinește ritmul cardiac și îți relaxează mușchii. De asemenea, respirația profundă te ajută să te eliberezi de stres și să îți regăsești echilibrul interior.

Te sfătuim să îți alegi un loc confortabil și liniștit, unde să poți să te așezi sau să stai întins. Închide ochii și concentrează-te asupra respirației tale. Inspiră adânc pe nas, conștientizează felul în care aerul îți umple plămânii și apoi se extinde în piept și în abdomen. Ține-ți respirația pentru câteva secunde, apoi expiră încet pe gură, eliberând tot aerul din plămâni. Repetă procesul de mai multe ori, concentrându-te pe conștientizarea modului în care respiri și lăsându-ți mintea să se relaxeze complet.

Practică meditația pentru vizualizare

Meditația pentru vizualizare este o altă tehnică de relaxare care îți poate fi de folos pentru a te elibera de stres.

Așează-te confortabil și închide ochii. Imaginează-ți un loc sau o scenă plăcută și relaxantă, cum ar fi o plajă însorită, o pădure liniștită sau orice loc care îți induce ideea de relaxare. Vizualizează fiecare detaliu al acestui loc, cum ar fi: culorile, sunetele, mirosul. Încearcă să îți imaginezi că ești acolo și că te simți în siguranță și relaxat. Rămâi în această stare de relaxare pentru câteva minute și lasă-ți mintea să se bucure și să se relaxeze.

Exerciții fizice de relaxare musculară

O altă modalitate eficientă de a te relaxa după o zi plină este să faci exerciții de relaxare musculară și stretching. Încearcă să faci câteva exerciții de stretching pentru gât, umeri, spate și picioare pentru a elibera tensiunea acumulată în mușchi. Apoi, poți să pui în aplicare o tehnică de relaxare musculară progresivă, în care te concentrezi pe fiecare grup muscular în parte și îl relaxezi pe rând. Acest lucru va contribui la identificarea și la eliberarea tensiunii pe care ai acumulat-o în corp.

Meditația conștientă

Meditația conștientă sau mindfulness este o practică ce te poate ajuta să scapi de stres și să te concentrezi asupra prezentului.

Un exemplu simplu de mindfulness pe care îl poți practica oricând este următorul. Găsește un loc și o poziție confortabilă și închide ochii. Apoi concentrează-te pe respirație, puls și senzații fizice. Observă gândurile și emoțiile care vin și pleacă, dar nu te lăsa purtat de ele. Menține-ți atenția concentrată pe momentul prezent.

Psihoterapia online sau la cabinet

Și psihoterapia online sau la cabinet poate să fie un instrument valoros în ceea ce privește prevenirea și tratarea oboselii cronice și a stresului pe care l-ai acumulat. Cu ajutorul psihologului sau al psihoterapeutului, prin intermediul ședințelor de psihoterapie online sau la cabinet, vei putea explora și înțelege mai bine care sunt sursele de stres din viața ta, vei dezvolta strategii eficiente de a gestiona stresul și vei avea sprijin și îndrumare pentru a-ți îmbunătăți starea de bine.

Practică aceste tehnici și exerciții de relaxare și nu uita că este important să fii răbdător și blând cu tine. Schimbările nu vor apărea peste noapte, dar cu practică și perseverență, vei observa o diferență în bine în ceea ce privește sănătatea ta psiho-emoțională și fizică și vei reuși să ții sub control stresul și oboseala cronică.

Reține faptul că oboseala cronică poate să apară din cauza stresului și a presiunii constante din viața ta, iar practicarea unor modalități de relaxare este esențială pentru o bună sănătate generală.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#relaxare, #psihoterapie, #dezvoltare personala , #dezvoltare personala