Ultimul obstacol în fața ridicării restricțiilor. Rafila: „Ne-am detaşat de la numărul de cazuri şi de la rata de incidenţă”

Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 15:43 2264 citiri
Guvernul va analiza relaxarea restricțiilor FOTO Pixabay

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 16 februarie, că Guvernul ar putea analiza ridicarea anumitor restricţii în contextul pandemiei atunci când în România se va înregistra un trend constant descrescător al numărului de persoane internate în secţiile de terapie intensivă.

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă autorităţile au în vedere o perioadă de timp de evaluare a pandemiei care să ducă la noi măsuri de relaxare.

"Noi ne-am detaşat de la numărul de cazuri şi de la rata de incidenţă, cum au făcut majoritatea ţărilor din UE. Aţi remarcat ţări care, în ciuda faptului că au numeroase cazuri, au relaxat măsurile. Luni, când am făcut conferinţa aceea de presă la Ministerul Sănătăţii, am venit şi cu nişte exemple punctuale, de exemplu Danemarca, şi vedeaţi acolo că numărul de cazuri la terapie intensivă era mic. Vom face acelaşi lucru şi când vom avea un trend descrescător constant în secţiile de terapie intensivă şi, eventual, vom atinge o anumită limită, să spunem 50% din capacitatea alocată, putem să ne gândim la ridicarea anumitor măsuri de restricţie. Categoric, nu o să fie o decizie a Ministerului Sănătăţii exclusiv, noi venim cu fundamentarea din punct de vedere tehnic, trebuie să fi o decizie a Guvernului României", a afirmat Alexandru Rafila.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News