96 de ani de la momentul în care Regina Maria a fost socotită cea mai populară femeie din lume FOTO

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 11:30 6571 citiri
Regina Maria la New York FOTO facebook

La 18 octombrie 1926, Regina Maria începea celebra sa vizită în Statele Unite ale Americii. Regina României s-a aflat pe continentul american, în perioada 18 octombrie-24 noiembrie 1926.

Suverana României a fost aclamată pe tot parcursul voiajului. Primirea a fost pur și simplu fabuloasă. A fost considerată atunci cea mai populară femeie din țară.

„Maria! Maria! Îmi auzeam numele strigat de mii de voci şi, după obiceiul american, de la geamuri se aruncau lungi ghirlande de hârtie şi tot felul de alte bucăţele de hârtie, de la miile de geamuri ale fantasticelor clădiri, până când tot aerul se umpluse de fâlfâiri albe, ca de milioane de păsări mari şi mici”.

Vizita Reginei Maria în America rămâne un exemplu de diplomație regală și un succes fabulos pentru imaginea extermă a României. A fost întâmpinată extraordinar de oficialități și de mulțimile entuziaste răspândite pe străzi.

Președintele Statelor Unite ale Americii a dat o recepție grandioasă pentru Regina Maria la Casa Albă, iar primarul New York-ului i-a oferit cheia orașului, în semn de admirație.

Turneul Reginei Maria în SUA a reprezentat apogeul popularității sale în lume. Regina a traversat aproape toată America și Canada, de la est la vest, într-un turneu de cinci săptămâni. A încheiat călătoria cu succes, a zâmbit tuturor, și-a folosit reputația și abilitatea diplomatică ca să câștige inima americanilor.

Mai multe amănunte despre vizita istorică a Reginei Maria în SUA puteți citi AICI

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News