Concursul la care regina Elisabeta a Marii Britanii și-a făcut apariția, spulberând îngrijorările referitoare la starea sa de sănătate

Sambata, 14 Mai 2022, ora 11:32 3836 citiri
Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a asistat la un prestigios concurs ecvestru la Windsor FOTO Youtube (captură)

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a făcut apariţia, vineri, la un prestigios concurs ecvestru la Windsor, suficient pentru a atenua unele îngrijorări legate de starea sa de sănătate, la câteva zile după ce a lipsit de la deschiderea noii sesiuni parlamentare.

Pasionată de cai, suverana în vârstă de 96 de ani a fost fotografiată zâmbitoare şi relaxată la sosirea pentru "Royal Windsor Horse Show", în apropiere de Castelul Windsor unde locuieşte acum.

Purtând ochelari şi un cardigan albastru închis, ea a stat pe scaunul pasagerului din faţă într-o maşină Range Rover, potrivit agenţiei Press Association. Regina a schimbat câteva cuvinte şi a glumit cu un mic grup de persoane din maşină. Mai mulţi dintre caii ei au participat la eveniment.

Din cauza problemelor de mobilitate şi la sfatul medicilor, Elizabeth a II-a a renunţat marţi să rostească discursul tronului care marchează noua sesiune parlamentară, pentru a treia oară în 70 de ani de domnie. Ea a fost înlocuită pentru prima dată de prinţul moştenitor Charles, în vârstă de 73 de ani, aducând un nou semn al tranziţiei în curs pentru monarhia britanică sub efectul problemelor sale de sănătate.

Apariţiile reginei au devenit rare. Văzută cu un baston în ultimele luni, Elizabeth a II-a a petrecut o noapte la spital, în octombrie anul trecut, din motive care nu au fost niciodată dezvăluite. De asemenea, ea a fost infectată cu coronavirus în februarie. Ultima ei apariţie publică a fost la slujba de comemorare din 29 martie pentru regretatul ei soţ, Prinţul Philip, care a murit la 99 de ani în 2021.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News