Bărbatul arestat la funeraliile Reginei nu credea că Elisabeta a II-a este moartă. Judecător: ”Suferă de delir”

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 22:33 2473 citiri
Imagine de la funeraliile Reginei Elisabeta a II a FOTO / Facebook The Royal Family

Bărbatul care a fost arestat în Westminster Hall după ce a încercat să se apropie de sicriul reginei Elisabeta a II-a, expus pentru ca britanicii să-i poată aduce un ultim omagiu, a ţinut să verifice că aceasta este într-adevăr moartă, a afirmat judecătorul care la audiat marţi.

Vineri, Muhammad Khan, în vârstă de 28 de ani, a stat la coadă la Londra pentru a-i aduce un omagiu reginei. Odată ce a intrat în holul Westminster, unde se afla sicriul, a luat-o la fugă pe scări şi a reuşit să atingă sicriul.

Arestat rapid de poliţie, el a fost prezentat, marţi, unui judecător, la Tribunalul Westminster pentru două capete de acuzare de tulburare a ordinii publice. Inculpatul "suferă de delir şi crede că regina nu a murit”, a spus judecătorul Michael Snow, „el crede că regele Charles are ceva de-a face cu asta şi că ar putea merge la Castelul Windsor pentru a-i aduce un omagiu, dar şi pentru că încă crede că este în viaţă.”

Judecătorul nu l-a audiat pe Muhammad Khan, pe care medicii l-au considerat inapt să ia parte la proceduri. El doar şi-a confirmat numele, data naşterii, adresa şi a intervenit o dată.

"Inculpatul a susţinut că regina nu a murit şi că s-a apropiat de sicriu pentru că a vrut să verifice singur”, a detaliat procurorul Luke Staton. "A spus că intenţionează să meargă la înmormântare”, a adăugat el, că "plănuise să scrie familiei regale şi, dacă aceasta nu răspunde, să meargă la Castelul Windsor, Palatul Buckingham şi Balmoral pentru a încerca să discute cu Regina".

"Ar fi trebuit să intru prin efracţie pentru a încerca să iau legătura”, a declarat Muhammad Khan îinstanţei, adăugând că ar fi încercat „atâta timp” cât era în viaţă.

Muhammad Khan a fost eliberat pe cauţiune, cu condiţia să rămână într-un spital psihiatric din estul Londrei până la următoarea sa apariţie în aceeaşi instanţă, pe 18 octombrie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza CodrinV
CodrinV
rank 2
„sicriul reginei Elizabeth II”