Fotografie oficială a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii publicată de Palatul Buckingham. Anunțul făcut în legătură cu ducesa de Cornwall

Duminica, 06 Februarie 2022, ora 18:24
3784 citiri
Fotografie oficială a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii publicată de Palatul Buckingham. Anunțul făcut în legătură cu ducesa de Cornwall
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britnaii FOTO: Facebook/ The Royal Family

Palatul Buckingham a publicat o nouă fotografie oficială a reginei Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină, care marchează 70 de ani de la ascensiunea pe tron.

Este vorba despre o fotografie realizată la începutul săptămânii, la Sandringham.

Regina apare aici surâzătoare, îmbrăcată într-o rochie verde deschis. Ea poartă două broşe în formă de frunze de iederă, oferite de mama sa, Regina Mamă, cu ocazia împlinirii a 21 de ani. Ea are, la gât, colierul de perle cu trei şiraguri pe care îl poartă des, cadou de la tatăl ei, regele George al VI-lea.

În dreapta ei este aşezat pe o mică masă, un portret al regelui, care a murit la 6 februarie 1952 în somn, de cancer pulmonar la vârsta de 56 de ani. Regele a pozat alături de un câine Corgi, rasa preferată de regină. Ea a avut zeci de astfel de câini de-a lungul vieţii.

În faţa suveranei, este faimoasă „cutie roşie”, în care ea primeşte zilnic dosarele de la prim-ministru, cele referitoare la politica internă şi externă a ţării, precum şi documentele pe care trebuie să le semneze.

Alte imagini cu regina la diferite vârste au fost publicate pe contul de Instagram al familiei regale. Se vede aici Elizabeta a II-a în 1959, apoi în 1972, în 1977 şi în 2015, studiind documentele din faimoasa cutie roşie.

Boris Johnson i-a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a, „dăruirii neclintite faţă de naţiune”

De asemenea, prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a salutat duminică, la împlinirea a 70 de ani ai reginei Elizabeta II-a de când se află pe tron, „devotamentul neclintit” al suveranei faţă de naţiune, scrie The Guardian.

Elisabeta a II-a devine duminică primul monarh britanic cu o domnie atât de lungă.

„Astăzi este marcat un moment cu adevărat istoric, întrucât Majestatea Sa Regina devine primul monarh britanic care sărbătoreşte un Jubileu de Platină”, a declarat prim-ministrul.

„În cursul celor şapte decenii de domnie, ea a dat dovadă de un simţ inspirator al datoriei şi de un devotament nesfârşit faţă de naţiune. Aduc omagiu multor ani ai săi în serviciul naţiunii şi sunt nerăbdător să fiu prezent în această vară când întreaga ţară se poate reuni să celebreze împreună domnia istorică”, a adăugat Johnson.

Festivităţile care vor marca Jubileul de Platină vor avea loc timp de patru zile, în iunie.

În zilele de 2-5 iunie, la Londra şi în întregul regat vor avea loc evenimente publice sărbătorind Jubileul de Platină, la care sunt aşteptaţi milioane de britanici, alături de cetăţeni ai ţărilor din Commonwealth.

Camilla va fi Regina Marii Britanii

Regina a anunțat că dorește ca ducesa de Cornwall, Camilla, să aibă numele de „regină” atunci când moștenitorul Coroanei, prințul Charles, va deveni rege, relatează BBC.

Titlul de „regină consoartă” se referă la soția unui rege aflat pe tron, astfel că ducesa de Cornwall va avea titulatura de „Regina Camilla”, atunci când Charles va deveni rege.

Un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall au fost „emoționați și onorați” de cuvintele reginei.

Camilla și Charles sunt căsătoriți din 2005, iar ducesa este cea de-a doua soție a prințului de Wales, după prințesa Diana, de care a divorțat în 1996 și care a murit într-un accident de mașină un an mai târziu, în 1997.

Camilla, în vârstă de 74 de ani, s-a implicat din ce în ce mai mult în ultimul timp în activități publice și de caritate

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#regina Elisabeta Marea Britanie, #jubileul platina, #camilla regina , #stiri internationale