Regina Elisabeta a II-a are Covid. În ce stare se află suverana Marii Britanii

Duminica, 20 Februarie 2022, ora 14:08
7993 citiri
Regina Elisabeta a II-a are Covid. În ce stare se află suverana Marii Britanii
Regina Elisabeta a II-a FOTO Hepta

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 95 de ani, a fost testată pozitiv pentru Covid-19, informează Reuters citând Palatul Buckingham.

Suverana prezintă simptome ușoare ale bolii.

„Ea va continua să primească asistență medicală și va urma toate recomandările medicilor”, se arată într-un comunicat remis presei de Palatul Buckingham și citat de BBC.com.

Regina a fost în contact cu fiul său cel mai mare și moștenitorul tronului, Prințul de Wales, care a fost testat pozitiv săptămâna trecută.

Anunțul vine la câteva săptămâni după ce regina a devenit cel mai longeviv monarh al Regatului Unit, sărbătorind jubileul de platină de 70 de ani, pe 6 februarie 2022.

Starea de sănătate a suveranei s-a aflat în centrul atenţiei după ce a petrecut o noapte în spital în octombrie anul trecut din cauza unei probleme de sănătate care nu a fost specificată, fiind ulterior sfătuită de medicii săi să se odihnească.

Regina Elisabeta a spus miercuri, pe un ton jovial, în faţa unor membri ai Casei Regale că nu se putea mişca prea bine.

Camilla, soţia prinţului Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus săptămâna aceasta şi s-a plasat în autoizolare, a anunţat luni biroul de presă de la Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului Charles.

Camilla, în vârstă de 74 de ani, a contractat noul coronavirus pentru prima dată la doar câteva zile după ce prinţul de Wales, în vârstă de 73 de ani, a fost testat pozitiv pentru a doua oară, săptămâna trecută. Atât prinţul Charles, cât şi ducesa de Cornwall sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva COVID-19 şi au primit deja şi dozele "booster".

O sursă din anturajul familiei regale a dezvăluit săptămâna trecută pentru Reuters că prinţul Charles s-a întâlnit cu mama lui, regina Elisabeta a II-a, cu două zile înainte să fie testat pozitiv cu noul coronavirus. Sursa a precizat la acea vreme că suverana nu prezenta niciun simptom şi că starea ei de sănătate este monitorizată cu atenţie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Regina Elisabeta a II a, #regina elisabeta covid, #varsta regina elisabeta , #Marea Britanie
Comentarii