Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Reguli stricte pentru demnitari: ”Vi-l puteţi imagina pe Joe Biden în autocar?”

Luni, 12 Septembrie 2022, ora 07:32 4949 citiri
Sicriul reginei a fost transportat duminică de la Castelul Balmoral la Edinburgh, la Palatul Holyroodhouse FOTO captură video

Britanicii vor avea posibilitatea să se reculeagă la catafalcul reginei Elisabeta a II-a, după ce luni, 12 septembrie, sicriul va fi depus la Catedrala St Giles din Edinburgh, după o procesiune condusă de regele Charles al III-lea.

Sicriul reginei a fost transportat duminică de la Castelul Balmoral la Edinburgh, la Palatul Holyroodhouse, unde a fost depus în Sala Tronului.

În după-amiaza zilei de luni, se va forma o procesiune în faţa Palatului Holyroodhouse pentru a transporta sicriul la Catedrala St Giles. Regele şi membrii Familiei Regale vor lua parte la procesiune şi vor participa la o slujbă în Catedrala St Giles pentru a primi sicriul.

Sicriul Majestăţii Sale se va odihni apoi în Catedrala St Giles, păzit de către trupele de veghe ale Companiei Regale de Arcaşi, pentru a permite poporului să îşi prezinte omagiile, timp de 24 de ore.

Sicriul va fi apoi transportat cu avionul de la Edinburgh la Londra marţi seara.

A doua zi, sicriul va fi mutat din nou, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall pentru a fi aşezat în stare de veci, care se va încheia în dimineaţa funeraliilor de stat.

În dimineaţa zilei de 19 septembrie - o zi de sărbătoare legală în Marea Britanie - se va încheia ceremonia de depunere a coroanei reginei. Sicriul va merge apoi din nou în procesiune până la Westminster Abbey pentru funeraliile de stat.

După înmormântare, sicriul va fi dus din nou în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo, va fi dus la Windsor. Odată ajuns la Windsor, maşina mortuară se va deplasa la capela St George's din Castelul Windsor pentru slujba de înmormântare.

Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la proprietatea sa de la Balmoral, în Scoţia. Înmormântarea reginei va avea loc la Londra pe 19 septembrie.

Demnitarii străini, fără avioane private şi fără elicoptere

Şefilor de stat care se vor deplasa la Londra pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a li s-a cerut să facă deplasarea cu zboruri comerciale şi li s-a interzis să folosească elicoptere, informează politico.com, care susţine că a obţinut documente în care sunt precizate regulile stricte de protocol pentru demnitarii străini.

Liderilor mondiali li s-a spus şi că nu îşi pot folosi maşinile oficiale pentru deplasarea până la Westminster Abbey, în 19 septembrie – va fi organizată deplasarea cu autocare dintr-un punct din vestul Londrei.

“Vi-l puteţi imagina pe Joe Biden în autocar?, ar fi reacţionat duminică pe WhaatsApp un ambasador la Londra.

La funeralii pot veni doar şefii de stat şi soţiile sau partenerele lor. Va fi atât de mare aglomeraţia în Westminster Abbey încât ar fi imposibil să participe mai mult de două persoane (demnitarul şi soţia sa) din fiecare ţară, menţionează politico.com. Şefii de stat care nu pot fi prezenţi pot alege pe altcineva ca reprezentant oficial, de exemplu pe premier sau pe un ministru.

Şefii de stat şi partenerele lor vor face deplasarea la Westminster Abbey, în ziua funeraliilor, cu autocare escortate, dintr-un loc în vestul Londrei, unde vor fi nevoiţi să îşi lase propriile vehicule din motive legate de securitate şi din cauza restricţiilor.

În ceea ce priveşte sosirea în Anglia, liderilor li se recomandă să folosească zboruri comerciale, ei fiind avertizaţi că aeroportul Heathrow nu va fi disponibil pentru zboruri private. Liderii care insistă să facă deplasarea cu avioane private vor fi nevoiţi să se orienteze către alte aeroporturi din zonă. Transferul cu elicopterul între diverse destinaţii sau între aeroport şi alte locuri este interzis, din cauza numărului mare de zboruri din perioada respectivă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com