Ce armă avea intrusul care a pătruns în Castelul Windsor de Crăciun, unde regina Elisabeta a II-a şi-a petrecut sărbătorile

Luni, 27 Decembrie 2021, ora 09:14
3380 citiri
Ce armă avea intrusul care a pătruns în Castelul Windsor de Crăciun, unde regina Elisabeta a II-a şi-a petrecut sărbătorile
Măsurile de securitate de la castel sunt reevaluate în urma incidentului FOTO Pixabay

Un bărbat înarmat a fost arestat după ce a intrat, sâmbătă, pe domeniul Castelului Windsor, la periferia Londrei, unde regina Elisabeta a II-a şi-a petrecut Crăciunul, a indicat Poliţia, mass-media britanice precizând duminică că suspectul avea o arbaletă.

Poliţia a precizat că a intervenit la ora locală 8.30 ca urmare a unei alerte de securitate. Un bărbat în vârstă de 19 ani, rezident în Southampton, în sudul Angliei, „a fost arestat cu suspiciunea de pătrundere într-un sit protejat şi deţinere de armă”.

„Putem confirma că procedurile de securitate au fost declanşate la câteva momente după intrarea bărbatului în sit şi că nu a pătruns în nicio clădire (...). Membrii familiei regale au fost informaţi depsre incident”, au adăugat forţele de ordine.

Regina Elisabeta a II-a, 95 de ani, îşi petrece sărbătorile de sfârşit de ani la Windsor, de acum reşedinţa principală, după ce a renunţat să meargă, aşa cum o făcea de obicei, la Sandringham, în estul Angliei, din cauza creşterii cazurilor de Covid-19 în Marea Britanie cauzate de varianta Omicron.

La primul Crăciun de la moartea soţului ei, prinţul Philip, alături de suverană au fost mai mulţi membri ai familiei, între care fiii ei Charles şi Edward şi soţiile lor.

Potrivit Daily Mirror, suspectul a fost surprins de camerele de supraveghere purtând o arbaletă.

„Agenţilor de securitate nu le venea să creadă”, a precizat o sursă de securitate pentru tabloid, precizând că un dispozitiv important de securitate a fost desfăşurat „pentru a asigura siguranţa reginei”.

Potrivit ziarului, „o reevaluare majoră a procedurilor de securitate” este prevăzută după incident.

Mail on Sunday afirmă că în afară de arbaletă, suspectul era echipat cu o scară de frânghie folosită pentru a trece de barierele din metal. Publicaţia afirmă că deşi arbaletele sunt considerate arme letale în Marea Britanie, nu este nevoie de o licenţă sau înregistrare pentru a deţine aşa ceva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Regina Elisabeta a II a, #windsor, #arbaleta, #intrus , #stiri internationale
Comentarii
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5
Indianul cu harpaleta a sustinut ca se numeste